Στην Κέρκυρα ταξίδεψε, στις αρχές Οκτωβρίου, η Φιλαρμονική Δήμου Αλεξανδρούπολης για να πραγματοποιήσει το ετήσιο επιμορφωτικό της ταξίδι στο νησί της μουσικής και των Φιλαρμονικών, την Κέρκυρα.

Τη 2η ημέρα, τα μέλη της Φιλαρμονικής μας είχαν συνάντηση με την επίσης ιστορική “Φιλαρμονική Εταιρεία” ή “Παλαιά”, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, με έτος ίδρυσης το 1840. Ξεναγήθηκαν στο κτήριό της που είναι το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Γεώργιος Θεοτόκης και φιλοξενεί μουσείο μουσικών οργάνων. Επιπλέον παραβρέθηκαν στον αγιασμό του “Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού” με έτος ίδρυσης το 1909, που εδρεύει στο ομώνυμο χωριό με 400 κατοίκους αλλά πολλή αγάπη για τη μουσική και τη φιλαρμονική.

Κατά τη διάρκεια του επιμορφωτικού ταξιδιού ο ενθουσιασμός, η φιλοξενία και η αγάπη που έλαβε η Φιλαρμονική του Δήμου Αλεξανδρούπολης ήταν πραγματικά συγκινητική. Τα οφέλη από αυτή την εμπειρία στα μέλη της μεγάλα, καθώς είδαν και ένιωσαν πως η αγάπη για την μουσική ενώνει και εξυψώνει ψυχή και νου!

Η αρχιμουσικός Βασιλική Χατζηβασιλειάδου και τα μέλη της Φιλαρμονικής εκφράζουν θερμές ευχαριστίες για τη φιλοξενία τους Αρχιμουσικούς : κ. Άνθη και κ. Ρουβά από τη φιλαρμονική εταιρεία “Μάντζαρος”, τον Αρχιμουσικό της “Παλαιάς Φιλαρμονικής” κ. Προσωπάρη και τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Σκριπερού κ. Κωνσταντίνο Μαντζώκη.