Καθαρές βγήκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις του ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 9 Οκτωβρίου.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, ένα σημαντικό τμήμα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξε πως δεν έχει προκύψει λήψη οποιαδήποτε ουσίας που να συνδέεται με τον θάνατο του ποδοσφαιριστή.

Αναμένονται και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων τοξικολογικών εξετάσεων για να ολοκληρωθεί το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ομάδας και του Παναθηναϊκού βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα του σπιτιού του στην Γλυφάδα. Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη νεκροψία – νεκροτομή που έγινε στον 31χρονο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού είχε προκύψει ο πνιγμός εντός ύδατος. Ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία που οδήγησε στον πνιγμό.

Φως στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξουν πέρα από τις τοξικολογικές εξετάσεις και οι ιστολογικές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως ο αθλητής έπασχε από μεγαλοκαρδία, κάτι που δεν είναι σπάνιο στους αθλητές.

Μετά τον θάνατο του ποδοσφαιριστή δόθηκε η ελληνική ιθαγένεια δόθηκε στον γιο του.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο ΦΕΚ σύμφωνα με την οποία απονέμεται η ελληνική ιθαγένεια στον Μπρόντυ, γιο του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, ο Τζορτζ Μπάλντοκ είχε καταθέσει σχετικό αίτημα για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας στον γιο του, 25 ημέρες πριν τον θάνατό του.

Συγκεκριμένα το αίτημα είχε υποβληθεί στις 16 Σεπτεμβρίου.

«Με την υπό στοιχεία Φ.125119/2024/0009470/ 21-10-2024 απάφαση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ιθαγένειας Αθηνών, του Υπουργείου Εσωτερικών, που εκδόθηκε σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 26 του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας (ν. 3284/2004, Α’ 217), γίνεται δεκτό το από 16-09-2024 αίτημα του πατέρα του ανήλικου με στοιχεία: (επώνυμο) ΜΠΑΛΝΤΟΚ, (όνομα) ΜΠΡΟΝΤΥ ΤΖΟΡΤΖ, (πατρώνυμο) ΤΖΟΡΤΖ ΧΕΝΡΙ ΑΙΒΟΡ, που γεννήθηκε στο ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ την 09-10-2023, για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με νομική βάση κτήσης το άρθρο 2 του ν. 3284/2004».