Την καθιερωμένη φθινοπωρινή εθελοντική αιμοδοσία του διοργανώνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ο σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης στην πλατεία της Τερπνής Σερρών με την συμβολή κινητού συνεργείου αιμοδοσίας του νοσοκομείου Σερρών.

Συγκεκριμένα μέσω της σχετικής ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος των εν Θεσσαλονίκη Τερπνιωτών καλεί όλους τους αιμοδότες να ανταποκριθούν για ακόμα μια φορά σε αυτή δίνοντας ένα παράδειγμα αλτρουισμού και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό. Ακόμα σε αυτή αναφέρεται πως ιδιαίτερα όσοι έκαναν χρήση και γνώρισαν πολύ καλά την αξία της προσφοράς, έχουν ηθική υποχρέωση να αναπληρώσουν το αίμα που χρησιμοποίησαν, γιατί έτσι αναγνωρίζουν και ανταποδίδουν το καλό, προς τον ανώνυμο Τερπνιώτη αιμοδότη που στάθηκε κοντά τους στη δύσκολη ώρα της δοκιμασίας της υγείας τους.

Στο πλαίσιο αυτής καλεί άπαντες από 18 ετών μέχρι 65ετών να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία, η διαδικασία τη οποίας δεν κρατάει περισσότερο από πέντε λεπτά, ενώ το αίμα αναπληρώνεται από τον οργανισμό σε δέκα λεπτά, ενώ κατά την δια διαδικασία θα υπάρχει και η υποστήριξη υπεύθυνου γιατρού για την διενέργεια εξετάσεων αίματος. Παράλληλα στην πλατεία του οικισμού του δήμου Βισαλτίας τα παιδιά του δημοτικού σχολείου και του πολιτιστικού συλλόγου μέσα από τις ζωγραφιές τους θα δώσουν τη δική τους εικόνα για την εθελοντική αιμοδοσία στην έκθεση ζωγραφικής που θα παρουσιάσουν, ενώ επί τόπου θα βρίσκεται και μπουφές με κεράσματα για όλους. Τέλος στην ανακοίνωση επισημένεται ότι οι εθελοντές αιμοδότες που θα προσέλθουν πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να γνωρίζουν τον Αριθμό Α.Μ.Κ.Α τους.

Html code here! Replace this with any non empty text and that’s it.

Χορηγός Επικοινωνίας