Οι Αρχές στην Τουρκία, ανακοίνωσαν ότι ταυτοποιήθηκε ένας εκ των δραστών της επίθεσης στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία, TUSAS (ή ΤΑΙ),  συμπληρώνοντας πως πρόκειται για μέλος του PKK.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια, ο άνδρας δράστης ονομάζεται Αλί Ορέκ, με την κωδική ονομασία «Rojger», και είναι «μέλος του PKK».

 Σημειώνεται πως προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης

Η ταυτοποίηση της γυναίκας είναι ακόμη σε εξέλιξη, έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του.

Dün TUSAŞ’ta meydana gelen hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen erkek teröristin kimliği belli oldu.Hainin, PKK terör örgütü üyesi Rojger kod adlı Ali Örek olduğu tespit edildi. Diğer kadın teröristin kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor.Şehitlerimize bir kez…— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) October 24, 2024

Σύμφωνα με το Haberturk είχε μεταδώσει ότι ο άνδρας ήταν μέλος του PKK και γεννημένος το 1992, δημότης του Μπεϊτουσεμπάπ.

🔴@fevzickr: Şehit sayısının 5 olabileceği ifade ediliyor ama resmi açıklama gelmedi.🔴»Bu eylem terör örgütü PKK/KCK’nın eylemi gibi görünüyor.» pic.twitter.com/XTX4L8YifU— Habertürk TV (@HaberturkTV) October 23, 2024

Νωρίτερα, τόσο ο υπουργός Εσωτερικών όσο και ο υπουργός Άμυνας, είχαν κατηγορήσει το PKK ότι ευθύνεται για την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε πέντε άτομα. Νεκροί είναι και οι δύο δράστες.

Όπως μεταδίδει η Hurryiet οι ένοπλοι είχαν πραγματοποιήσει κατόπτευση του χώρου πριν το χτύπημά τους. Κατά την εκδοχή που παρουσιάζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας έπεσε νεκρός από πυρά που αντάλλαξε με άνδρες ασφαλείας των εγκαταστάσεων, ενώ η γυναίκα ανατινάχθηκε με χειροβομβίδα όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη.

Στο μεταξύ, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέκοψε το ταξίδι του στο Καζάν της Ρωσίας, όπου βρέθηκε για τη σύνοδο κορυφής των BRICS και επιστρέφει στην Άγκυρα. Αναμένεται να παραστεί στις κηδείες των νεκρών της  επίθεσης.

Η τουρκική κυβέρνηση επέβαλε περιορισμό στη δημοσιοποίηση ειδήσεων σχετικά με το χτύπημα για να μην «προωθούν την τρομοκρατία». Σημειώνεται πως προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης.