Για την ομιλία του πριν το παιχνίδι με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ

Τάσος Μπακασέτας: «Αυτό το γκολ δεν θα το ξεχάσω ποτέ στην καριέρα μου» – ΒΙΝΤΕΟ

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Τάσος Μπακασέτας, με εμφανή συγκίνηση, χαρακτήρισε το γκολ του απέναντι στην Ιρλανδία, στο στάδιο Καραϊσκάκη, ως μία από τις πιο αξέχαστες στιγμές της καριέρας του.

Αυτά που είπα στους συμπαίκτες μου στο Γουέμπλεϊ προήλθαν από την καρδιά μου. Ήθελα να τους ενθαρρύνω και να τους δώσω ένα έξτρα κίνητρο, αν και, πιστεύω, ότι δεν είχαν ανάγκη από επιπλέον ενθάρρυνση. Η αντίδρασή μας, το πώς διαχειριστήκαμε τη θλίψη μας μέσα σε λίγες ώρες, συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχουμε περάσει πολλές δοκιμασίες ως ομάδα και το γεγονός ότι τα μηνύματά μας βρήκαν απήχηση στον κόσμο αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη μας. Σήμερα, το παιχνίδι ήταν δύσκολο, αλλά είμαι περήφανος για την εικόνα που παρουσιάσαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Το σημαντικότερο είναι ότι κερδίσαμε, και τώρα ακολουθεί άλλη μία μεγάλη πρόκληση.

Η Εθνική ομάδα, καταφέρνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στο πλαίσιο του Nations League, επικράτησε με 2-0 απέναντι στην Ιρλανδία. Το ματς διεξήχθη σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, λόγω του πρόσφατου θανάτου του συμπαίκτη τους, Τζορτζ Μπάλντοκ, γεγονός που άγγιξε συναισθηματικά τόσο τους παίκτες όσο και το κοινό.

Μιλώντας στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, ο Τάσος Μπακασέτας δήλωσε:

Για το γκολ του κόντρα στην Ιρλανδία: «Με βάση τις συνθήκες του αγώνα και το ψυχολογικό φορτίο που κουβαλούσαμε, αυτό το γκολ είναι από τα πιο σημαντικά της καριέρας μου. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.»