Καταθέτοντας στο γήπεδο ψυχή, ο Παναιτωλικός του Πετράκη έμεινε όρθιος απέναντι στον Βόλο και τον… Τσέτσιλα, που τον άφησε με δέκα από το 26′. Ωστόσο το χειρουργείο χωρίς… αναισθητικό ολοκληρώθηκε στο 90+9′, με πέναλτι-ανακάλυψη. Ο Βόλος με το έτσι θέλω πέρασε από το Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό να παίρνει «μήνυμα» ότι κάποιοι δεν τον θέλουν ψηλά.

Τα «λιοντάρια» του Κρητικού τεχνικού έδωσαν στο γήπεδο ότι είχαν. Ομάδες; Μπορούν να αντιμετωπίσουν. Όλες. Διαιτητές σε… υπηρεσία; Όχι.

Ο διαιτητής από το μισό του πρώτου μέρους άφησε τον Παναιτωλικό με δέκα, ελέω μίας απίστευτης απόφασης, αποβάλλοντας τον Στάγιτς.

Ο Τίτορμος μέχρι τότε είχε δύο τουλάχιστον καλές στιγμές, με τις ισορροπίες να αλλάζουν, αριθμητικά. Το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με τον Παναιτωλικό σύσωμο (πάγκο και εξέδρα) να είναι στα… κάγκελα.

Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός αμύνθηκε αποτελεσματικά. Ο Βόλος είχε τις στιγμές του, ωστόσο η κλασικότερη στιγμή ανήκει στον Λουίς, που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Ο Τσέτσιλας συνέχιζε να σφυρίζει με σκοπό να κάνει το ματς πιο… ροντέο, ωστόσο οι παίκτες του Πετράκη δεν άφησαν τίποτα να τους επηρεάσει.

Με το έτσι θέλω στο 90+9′ Τσέτσιλας και Ζαμπαλάς ανακάλυψαν πέναλτι στον Μεντιέτα. Ο Κόντε εκτέλεσε, ο Τσάβες δεν μπόρεσε να αποκρούσει και ο Βόλος έφυγε με την βοήθεια των διαιτητών από το Αγρίνιο νικητής.

Το πρώτο ημίχρονο

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον κόσμο να μπαίνει στις εξέδρες ακόμα και μέχρι το 10′ της αναμέτρησης. Ο Ρόα κέρδισε φάουλ σε καλή θέση στο 8′. Ο Μπελεβώνης εκτέλεσε με φάλτσο, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο.

Στο 10′ ο Λομόνακο έκλεψε καθαρά μπάλα σε πλεονεκτική θέση, με τον Τσέτσιλα να κόβει την φάση καταλογίζοντας φάουλ. Ο Βόλος έγραψε τελική με σουτ του Μεντιέτα στο 13′ που πέρασε άουτ.

Με την συμπλήρωση των 13′ ο Παναιτωλικός «άγγιξε» το γκολ. Εξαιρετικό γύρισμα του Μαυρία έκοψε ο Μύγας πάνω στην γραμμή, με τον Ρόα εν συνεχεία να σταματιέται από τα σώματα της άμυνας του Βόλου. Κεφαλιά του Τορεχόν έπειτα από κόρνερ μπλόκαρε ο Κόβατς. Επικίνδυνη παράλληλη του Φερράρι πέρασε χωρίς αποδέκτη στο 15′.

Το ματς αποκτούσε ρυθμό. Ο Κόβατς πρόλαβε τον Ρόα στην επόμενη στιγμή. Στάγιτς και Μπουζούκης αντίκρυσαν δύο μαζεμένες κίτρινες κάρτες, μέσα σε δύο λεπτά, πριν το 20′. Οι Βολιώτες οργανώθηκαν καλά και ξεκίνησαν να ισορροπούν στο γήπεδο.

Και κάπου εκεί ο Τσέτσιλας αποφάσισε να τινάξει το ματς… στον αέρα. Απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Στάγιτς, για φάουλ που μόνο αυτός είδε. Το πόδι του Σέρβου μαζεμένο και στον αέρα, απίθανη απόφαση από όλες τις πλευρές και δίχως την δυνατότητα επανελέγχου από το VAR. Έντονες οι διαμαρτυρίες του Παναιτωλικού, κίτρινη στον Μαρκόφσκι και απίστευτη γιούχα από την εξέδρα.

Ο Πετράκης δεν άλλαξε πρόσωπα, άλλαξε σχηματισμό, ακολουθώντας πλάνο… Λαμίας. Ο Λουίς στο 29′ επιχείρησε ένα συρτό σουτ που δεν βρήκε στόχο. Στο 36′ από ενέργεια του Μπουζούκη ο Τσέτσιλας καταλόγισε χέρι σε εξαιρετική θέση. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Κόβατς να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 44′ μία κεφαλιά του Κόμπα από σέντρα του Μύγα πέρασε εκτός. Στις καθυστερήσεις ο Λομόνακο βγήκε από βαθιά μπαλιά σε θέση βολής, χωρίς να βρει στόχο. Η φάση θεωρήθηκε μη γενόμενη, λόγω οφσάιντ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με το που γύρισαν οι ομάδες στο γήπεδο ο Τσέτσιλας έβγαλε κόκκινη και στον τεχνικό διευθυντή του Παναιτωλικού, με το γήπεδο να αποδοκιμάζει. Καλές προϋποθέσεις εκατέρωθεν στα πρώτα λεπτά που δεν επέφεραν φάση, με τον Παντελάκη να δέχεται σκληρότατο μαρκάρισμα στο 56′, στο κεφάλι. Χρειάστηκε να δεθεί με επίδεσμο το κεφάλι του. Κίτρινη έδειξε ο ρέφερι, σε φάση όπου «σήκωνε» και αποβολή.

Το ματς είχε γίνει… ροντέο, με κάθε σφύριγμα του διαιτητή να προκαλεί την «έκρηξη» της εξέδρας. Ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να «παγώσει» ρυθμό και να αμυνθεί αποτελεσματικά.

Στο 63′ ο Βόλος απώλεσε τεράστια φάση με τον Άλτμαν να βγαίνει στην πλάτη του Παντελάκη από κανονική θέση, όπως φάνηκε και στο ριπλέι, και να αστοχεί εξ επαφής.

Στο 65′ ο Σιέλης πήρε κεφαλιά από φάουλ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Στην εξέλιξη της φάσης ένα σουτ του Κόμπα «καθάρισε» με διπλή προσπάθεια ο Τσάβες. Στιγμές αργότερα, ο Λουίς δοκίμασε το πόδι του. Η μπάλα δεν του έκανε τη χάρη και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, στην μεγαλύτερη στιγμή του αγώνα.

Ο Βόλος άρχισε σταδιακά να αυξάνει την πίεσή του, με τον Πουρσαϊτίδη να ρίχνει στο γήπεδο όλα τα διαθέσιμα «όπλα» του. Στο 75′ ο Πετράκης πέρασε Ντίαζ αντί Ρόα. Ο Μπελεβώνης έκλεψε μπάλα στο ίδιο λεπτό έξω από την περιοχή, με το σουτ του Μπουζούκη να περνάει λίγο άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν αρκετά κόρνερ από τα αριστερά, όπου επιτίθονταν κυρίως. Σουτ του Μεντιέτα στο 78′ δεν απείλησε. Με τα λεπτά να περνούν οι Βολιώτες αύξαναν την πίεσή τους. Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός αμυνόταν μαζικά, με τις σωστές επιλογές στο ανοικτό γήπεδο να λείπουν. Στο 82′ κεφαλιά του Κόντε πέρασε άουτ.

Μαϊντέβατς αντί Λομόνακο, Λαχούντ αντί Μποζούκη και Νικολάου αντί Μπελεβώνη στο 84′. Συρτό σουτ του Άλτμαν στο 85′ πέρασε επίσης άουτ. Η κούραση των παικτών του Πετράκη ήταν εμφανής, με την εξέδρα να προσπαθεί να δώσει δύναμη. Ο Ντίαζ (αγωνιζόταν τραυματίας) στο 88′ αποχώρησε, με τον Μπακάκη να μπαίνει στην θέση του.

Στο 89′ ο Παντελάκης έκοψε σε κόρνερ επικίνδυνη σέντρα προς την περιοχή, σε κόρνερ. Ο Βόλος έψαχνε την στιγμή για το γκολ, με τον Τίτορμο να αμύνεται επαρκώς. Ο Τσέτσιλας ως «κερασάκι στην τούρτα» έδωσε 8′ καθυστερήσεων.

Κεφαλιά του Βιγιαφάνες στις καθυστερήσεις δεν προβλημάτισε τον Τσάβες. Ένα σουτ του Νικολάου είχε ίδια τύχη στο 96′. Στο 97′ ο Τσέτσιλας πήγε στο VAR για μαρκάρισμα του Παντελάκη πάνω στον Μεντιέτα. Στο ριπλέι η φάση φαίνεται καθαρή. Ρέφερι και VAR (Ζαμπαλάς) είδαν… πέναλτι. Χειρουργείο χωρίς αναισθητικό. Ο Κόντε εκτέλεσε εύστοχα, διαμορφώνοντας το τελικό 0-1, δια χειρός διαιτητών.

-Ρόα. Τεχνίτης, με ωραίες ενέργειες και αρκετά κερδισμένα φάουλ. Πολύ θετικός και ο Μπουζούκης.

-Σιέλης και Παντελάκης. Τα δύο στόπερ του Παναιτωλικού στάθηκαν «βράχοι», με λιγοστές χαμένες μονομαχίες.

-Μιγκέλ Λουίς. Ο Πορτογάλος είχε εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας και δοκάρι.

-Το πνεύμα και η προσήλωση της ομάδας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα στο γήπεδο. Ωστόσο το αριθμητικό μειονέκτημα δεν φάνηκε. Οι παίκτες του Πετράκη δεν έχασαν το μυαλό τους από τις αποφάσεις του διαιτητή, επιδεικνύοντας πειθαρχία.

-Ο κόσμος. Μέχρι τέλους το γήπεδο φώναζε για την ομάδα, με τις αποφάσεις του Τσέτσιλα να έχουν κάνει το «κλουβί»… «καζάνι». Πίστη στο σύνολο του Πετράκη μέχρις εσχάτων, με το όνομά του να γίνεται ξανά σύνθημα. Η αποθέωση του κόσμου στην ομάδα στο φινάλε

-Αρκετά αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου και σε μεταβιβάσεις προς αυτό στο πρώτο μέρος. Στάγιτς, σε δύο περιπτώσεις και Λουίς, έκαναν εύκολα λανθασμένες πάσες σε επικίνδυνους χώρους. Ο Σέρβος είχε «νευρική» παρουσία και κιτρινίστηκε μόλις στο 19′.

-Ντίαζ. Μπήκε στην θέση του Ρόα αλλά δεν είχε καλές επιλογές. Αγωνιζόταν τραυματίας, σίγουρα είναι ελαφρυντικό αυτό, ωστόσο δεν μπόρεσε να δώσει βοήθειες.

Ο Μαυρίας. Ο αρχηγός του Παναιτωλικού διάγει περίοδο τρομακτικού φορμαρίσματος. Έτρεξε πολύ, πίεσε πολύ, είχε πολλές επεμβάσεις και μία σημαντική φάση για γκολ.

Τσέτσιλας. Κόβει τον Λομόνακο στο 10′ σε φάση που κλέβει καθαρά και φεύγει φάτσα με το γκολ. Έχει ορισμένα ανάποδα σφυρίγματα μέχρι το εικοσάλεπτο και φτάνουμε στην φάση του 26′. Είναι ο μόνος που είδε φάουλ, δίνοντας στον Στάγιτς δεύτερη κίτρινη μέσα σε 6′. Οι διαμαρτυρίες πάγκου και εξέδρας απολύτως δικαιολογημένες, καθότι η απόφαση ήταν κάτι παραπάνω από αυστηρή. Και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα για VAR.

Στο 56′ ο Παντελάκης δέχθηκε πολύ σκληρό χτύπημα στο κεφάλι, σε φάση όπου θα μπορούσε να ελεγχθεί και για αποβολή. Έχασε εντελώς το ματς από νωρίς. Μοίραζε κίτρινες αφειδώς, «κερασάκι» τα 8′ των καθυστερήσεων και το πέναλτι σε «νεκρό» χρόνο. Να τον χαίρεστε…

Ο Παναιτωλικός μετά το 10′ έβγαλε καλές συνεργασίες στο γήπεδο και με Μαυρία και Ρόα απείλησε για το γκολ. Περί το 20′ οι Βολιώτες άρχισαν να ισορροπούν, με τον Τσέτσιλα να βλέπει δεύτερη κίτρινη-κόκκινη στον Στάγιτς στο 26′. Απόφαση που ξεσήκωσε εύλογα έντονες διαμαρτυρίες. Φάουλ δεν υπήρχε, κάρτα δεν υπήρχε. Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, με τον Παναιτωλικό να έχει καλή στιγμή από στατικό του Μπουζούκη.

Στην επανάληψη ο Τίτορμος προσπάθησε να εξασφαλίσει τα μετόπισθεν. Ο Τσέτσιλας συνέχιζε να σφυρίζει… απίστευτα πράγματα, με το ματς να είναι στην «κόψη». Ο Λουίς είχε δοκάρι στο 66′, με τον Παναιτωλικό να αμύνεται μέχρις εσχάτων. Ο Βόλος είχε στιγμές με Αλτμάν, Μεντιέτα ωστόσο χρειάστηκε και πάλι ο Τσέτσιλας για να φύγει νικητής. Ρέφερι και VAR ανακάλυψαν πέναλτι στο 90+9′, με τον Κόντε να σκοράρει.