Σε μια πολύ κρίσιμη εσωκομματική διαδικασία εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου, τα μέλη του καλούνται να αναδείξουν συνέδρους.

Τα δυο βασικά στρατόπεδα (Κασσελίστας και υποστηρικτές της πλειοψηφίας στην Κ.Ε.) έχουν όλο το προηγούμενο διάστημα αναλωθεί σε εκατέρωθεν εκτόξευση βαρύτατων κατηγοριών, δημιουργώντας «εμφυλιοπολεμικό» κλίμα, που από τη μια μεριά έχει «πωρώσει» κάποια μέλη του κόμματος, από την άλλη όμως, έχει κουράσει και απογοητεύσει πολύ, κάτι που αποτυπώνεται στην δημοσκοπική καθίζηση.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως το Συνέδριο τελικά θα αποτελέσει την «χαριστική βολή» για το άλλοτε κραταιό κόμμα της αριστεράς, προβλέποντας μάλιστα δυσάρεστες καταστάσεις…

Στην Αιτωλοακαρνανία, τα πράγματα κύλησαν φαινομενικά ήρεμα με τις διαδικασίες εγγραφής νέων μελών να ολοκληρώνονται την Παρασκευή 26/10. Υπολογίζεται πως στις Οργανώσεις Μελών (Ο.Μ.) και στον isyriza εγγράφηκαν περίπου 300 νέα μέλη. 30.000 είναι πανελλαδικά οι νέες εγγραφές με τις δυο πλευρές να δίνουν και εδώ τη «μάχη» για επικράτηση στο εκλεκτορικό σώμα.

Απαιτήθηκε ακόμη να γίνει ένα «ξεσκαστάρισμα» των καταστάσεων μελών, με συμπληρώσεις – ανανεώσεις αλλά και διαγραφές γνωστών μελών που είχαν αποχωρήσει, αλλά φαίνονταν ακόμη στις λίστες. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, υπολογίζονται περίπου στις 6.000.

Την ερχόμενη Τετάρτη 30 Οκτωβρίου θα γίνει Γενική Συνέλευση των Οργανώσεων του δήμου Αγρινίου, ενώ στις 31 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων όσων θέλουν να είναι υποψήφιοι σύνεδροι.

Οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων στην Αιτωλοακαρνανία θα διεξαχθούν την Κυριακή  3 Νοεμβρίου σε συνολικά 19 Εκλογικά Τμήματα. Από αυτά, τα δέκα θα βρίσκονται στους δήμους Αγρινίου και Θέρμου. Στο πολεοδομικό συγκρότημα του Αγρινίου, θα λειτουργήσει ένα εκλογικό τμήμα με τέσσερις κάλπες