Συνταγή για νόστιμη πίτσα με ένα απρόσμενο συστατικό – Ιδανική επιλογή για ένα γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους σας

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Ανακατέψτε τα σταφύλια με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, δεντρολίβανο και θυμάρι. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με άκρες και ψήστε για 5 έως 7 λεπτά. Αφαιρέστε τα σταφύλια και αφήστε το φούρνο αναμμένο.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα κομμάτι πίτσα, ειδικά αν την έχετε φτιάξει μόνοι σας από την αρχή. Όποια και αν προτιμάτε, μαργαρίτα, πεπερόνι ή πίτσα λαχανικών, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπάει αυτό το κλασικό πιάτο.

Στη συνέχεια, για να φτιάξετε τη βάση, βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, μετά ενσωματώστε μέσα την μαγιά και το αλάτι. Κάντε μια λακκούβα, ρίξτε μέσα 200 ml ζεστό νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε τα όλα μαζί με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχετε μια μαλακή, υγρή ζύμη.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει απαλή. Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε στην άκρη.

Η εταιρεία Βρετανών Τυροπαραγωγών Belton Farm, προτείνει μια συνταγή, η οποία περιέχει ένα συστατικό που ίσως δεν πιστεύατε ότι ταιριάζει σε μια πίτσα. Το “μυστικό” αυτό συστατικό είναι σταφύλια. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά αν δοκιμάσετε την πίτσα δεν θα πιστεύετε πόσο γευστική είναι.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα τυριού, λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Ανακατέψτε μέσα το αλεύρι και μαγειρέψτε για 1 έως 2 λεπτά μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη πάστα. Ρίξτε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Είναι ένα πιάτο εύκολο στην παρασκευή του ενώ αποτελεί ιδανική επιλογή για να το απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους πίτσα επιλέγοντας υλικά της αρεσκείας τους για το γαρνίρισμα.

Βεβαιωθείτε ότι το γάλα έχει απορροφηθεί πλήρως και η σάλτσα είναι λεία και γυαλιστερή πριν από κάθε προσθήκη περισσότερου γάλακτος. Μόλις προσθέσετε όλο το γάλα, συνεχίστε να ανακατεύετε και αφήστε τη σάλτσα να πάρει μια ήπια βράση.

Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Γαρνίρετε με αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα. Ανακατέψτε μέσα το τυρί και αφήστε το να λιώσει. Ρίξτε λίγο αλεύρι πάνω σε λαδόκολλα και μεταφέρετε τη ζύμη σας από πάνω. Τεντώστε την με τα χέρια σας μέχρι να επιτύχετε το επιθυμητό μέγεθος.

Ρίξτε τη σάλτσα τυριού από πάνω, φροντίζοντας να αφήσετε ένα κενό δύο ιντσών για τη βάση. Τοποθετήστε τα σταφύλια από πάνω ομοιόμορφα και κρύψτε μέσα τριμμένα κομμάτια τυριού από πάνω.

Τελειώστε με το υπόλοιπο δεντρολίβανο και θυμάρι για γαρνίρισμα και ψήστε στους 200°C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Βγάλτε από το φούρνο και σιροπιάστε με ζεστό μέλι πριν κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε με ρόκα.

Για τη ζύμη της πίτσας:

Για τη σάλτσα τυριού:

Για τις επικαλύψεις:

Για σερβίρισμα:

Οδηγίες