Συνταγή για κλασική μηλόπιτα – Ένα απολαυστικό επιδόρπιο ιδανικό για κάθε περίσταση

Η μηλόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά. Η απλότητα της σε συνδυασμό με την ξεχωριστή γεύση του μήλου και το άρωμα κανέλας, την καθιστούν ιδανική για κάθε περίσταση. Απλά σερβίρετε με κρέμα, σαντιγί ή παγωτό βανίλια για το απόλυτο επιδόρπιο.

Η γλυκιά βουτυρένια ζύμη παρασκευάζεται με λίγα βασικά υλικά που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα και η πλούσια γέμιση μπορεί να περιλαμβάνει οποιοδήποτε είδος μήλου.

Για τη γέμιση:

Επιπλέον:

Οδηγίες

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ με ένα κουτάλι και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να δημιουργήσετε μια μεγάλη ζύμη σε σχήμα μπάλας. Αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρά κομμάτια. Βράστε τα μήλα σε νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν ή σε φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά.
Στραγγίστε τα μήλα καλά και στη συνέχεια ανακατέψτε με αλεύρι, ζάχαρη και κανέλα.
Μόλις κρυώσει η ζύμη, κόψτε τη στη μέση και ανοίξτε το ένα μέρος σε κυκλικό σχήμα σε μια επιφάνεια αλευρωμένη.
Τοποθετήστε έναν κύκλο στο κάτω μέρος ενός επίπεδου ταψιού για τάρτα διαμέτρου 25cm, πιέζοντας τη ζύμη στις γωνίες με τα δάχτυλά σας.
Καλύψτε τη βάση με τη γέμιση μήλου.
Τέλος, τοποθετήστε τον δεύτερο κύκλο ζύμης πάνω από τη γέμιση μήλου, πιέζοντας ώστε να μην υπάρχουν κενά.
Κόψτε την ζύμη περισσεύει γύρω-γύρω και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρυπήσετε την πίτα για να βγει ο αέρας.
Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.