Η μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα για τα 57 θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο ξεκίνησε μέσα σε ένα κατάμεστο Καλλιμάρμαρο και μεταδίδεται μέσω live streaming* δωρεάν, ώστε να μπορούν να τη δουν και όσοι δεν πρόλαβαν να αγοράσουν εισιτήριο και όσοι δεν βρίσκονται στην Αθήνα ή την Ελλάδα.

Συναυλία μνήμης στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για τους 57 νεκρούς της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024. Την συναυλία διοργάνωσε ο σύλλογος συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη πρόεδρος του οποίου είναι η Μαρία Καρυστιανού. Στη συναυλία συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου, Σωκράτης Μάλαμας, Φοίβος Δεληβοριάς και Κοινοί Θνητοί.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ξεκίνησε η μεγάλη συναυλία-μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο. Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει από νωρίς τον χώρο- Όλα όσα συμβαίνουν λεπτό λεπτό.

Από νωρίς το μεσημέρι πλήθος κόσμου περίμενε υπομονετικά στην ουρά μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες στο Καλλιμάρμαρο για τη μεγάλη sold-out συναυλία μνήμης για τα 57 θύματα των Τεμπών.

Συναυλία μνήμης στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για τους 57 νεκρούς της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024. Την συναυλία διοργάνωσε ο σύλλογος συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη πρόεδρος του οποίου είναι η Μαρία Καρυστιανού. Στη συναυλία συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου, Σωκράτης Μάλαμας, Φοίβος Δεληβοριάς και Κοινοί Θνητοί. ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

“Ας ζήσουμε μια βραδιά ένωσης και οι φωνές μας να φτάσουν στα άστρα” είπαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης και την αυλαία της συγκινητικής αυτής βραδιάς μνήμης “άνοιξε” ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με ένα τραγούδι που έγραψε ο ίδιος την επόμενη μέρα των Τεμπών. Τίτλος του “Το πικραμύγδαλο του Μάρτη”. 

Ακολούθως, τη σκυτάλη πήραν οι “Κοινοί Θνητοί” και μαζί με τον Δημήτρη Μυστακίδη τραγούδησαν το κοινό τους τραγούδι “Είμαι από τα παιδιά”.

Στη συνέχεια οι το συγκρότημα από την Εύβοια είπε το χαρακτηριστικό τους τραγούδι “Τι περιμένουμε” κάνοντας ακόμη πιο έντονο το πολιτικό στίγμα της βραδιάς και ακολούθησε το “Όμως“.

Το κράτος δολοφονεί
Και ο λαός αυτοκτονεί
Όσο έχει μπάτσους η σχολή Κι όχι παιδιά
Το κράτος δολοφονεί Και ο λαός αυτοκτονεί
Όσο το κράτος διακινεί ναρκωτικά Το κράτος δολοφονεί
Και ο λαός αυτοκτονεί Όσο επιλέγει να ζήσει με δανεικά

*Υπενθυμίζεται πως, το αίτημα για τη live streaming μετάδοση της συναυλίας κατέθεσε ο Σύλλογος “Τέμπη 2023” στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, και έγινε ομόφωνα δεκτό στη συζήτηση που διεξήχθη την Πέμπτη (10/10).

Πρόταση για δωρεάν ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου της συναυλίας για τα Τέμπη είχαν κάνει και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτή: οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου, Σωκράτης Μάλαμας, Φοίβος Δεληβοριάς και Κοινοί Θνητοί.

Μάλιστα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου προέτρεψε τους δήμους της χώρας να διοργανώσουν ανοιχτές προβολές της συναυλίας για τα Τέμπη σε πλατείες.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 64 δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μετάδοση της συναυλίας σε γιγαντοοθόνες, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας estage.gr.