Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση τριών ετών από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο την Κυριακή.

Παρόντες ήταν ο σύζυγος της Φ. Γεννηματά Ανδρέας Τσούνης και η κόρη της Κατερίνα, η αδελφή της Μαίρη και το όλον ΠΑΣΟΚ: Ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκη, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Σπυρόπουλος ο Χάρης Δούκας, που χθες παντρεύτηκε στη Θήβα, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Δημήτρης Μάντζος, ο Θανάσης Γλαβίνας, ο Παναγιώτης Δουδωνής, ο Απόστολος Πάνας, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο Κώστας Γείτονας, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Δημήτρης Ρέππας και πολλοί ακόμη.

Σε δήλωσή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, Προέδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε:

«Τρία χρόνια πέρασαν, όμως η αστείρευτη δύναμη και η αισιοδοξία της Φώφης Γεννηματά είναι βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μας. Πιστεύω ότι οι προσπάθειες μας θα δικαιώσουν και τον δικό της μεγάλο αγώνα, στα πιο κρίσιμα για την πολιτική επιβίωση της παράταξής μας χρόνια».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ο σύζυγος και η κόρη της Φ. Γεννηματά, ο στενός συνεργάτης της Νίκος Βοσδογάνης, ο Κ. Σκανδαλίδης και ο Γιώργος Παπανδρέου – Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ήταν 25 Οκτωβρίου του 2021 όταν η αείμνηστη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχανε την μάχη που έδινε με γενναιότητα. Κόρη του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γεωργίου Γεννηματά, η Φώφη Γεννηματά που διετέλεσε πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έφυγε από τη ζωή, στα 56 της χρόνια μετά από μάχη 14 ημερών.

Είχε αποτραβηχτεί από την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος καθώς η υγεία της είχε επιδεινωθεί ραγδαία και εισήχθη εκτάκτως στον Ευαγγελισμό.

Την ημέρα της κηδείας της στις 27 Οκτωβρίου 2021, είχε κηρυχθεί εθνικό πένθος με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Φωτογραφίες: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI