Η γερμανική μάρκα γιορτάζει τα 70 χρόνια από τη διάκρισή της στο ράλι Panamericana, με μια σούπερ συλλεκτική έκδοση.

Μια Porsche 550 Spyder τερμάτισε το εξαντλητικό ράλι Carrera Panamericana Mexico 3.000 χιλιομέτρων στην τρίτη θέση το 1954, δίνοντας αξιοπιστία στην παρουσία της γερμανικής εταιρείας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και εκλαϊκεύοντας το όνομα «Carrera» για τα επόμενα χρόνια.

Αυτή είναι, βεβαίως, μια πολύ παλιά ιστορία που ελάχιστοι νεότεροι γνωρίζουν, αλλά που έχει τη σημειολογική αξία και όχι μόνο, για το brand name της Porsche.

Σε κάθε περίπτωση, η γερμανική μάρκα γιορτάζει τα 70 χρόνια από εκείνο το επίτευγμα, με αυτό τη μία και μοναδική 718 Spyder RS, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια και δημιουργικότητα για να το ονομάσει… το «Panamericana Special».

Η βαφή «Cenenaire Silver» (ασημί) έχει εφαρμοστεί σε όλα τα επικεντρωμένα πάνελ, όπως το κιτ αμαξώματος, και εκτείνεται μέχρι τους αγωγούς NACA, τις εισαγωγές αέρα και την πίσω αεροτομή Gurney Flap.

 Η αντίθεση στο μαύρο φόντο της καμπίνας των κόκκινων δερμάτων, «Carmine Red», στα πρότυπα του αυτοκινήτου του 1954, είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Σε άλλα σημεία, υπάρχουν πατάκια κατά παραγγελία και μια πλήρως ενσωματωμένη βάση ρολογιού.

Αυτή η σπέσιαλ one-off επετειακή έκδοσης της 718 Spyder, θα δημοπρατηθεί έως το τέλος του χρόνου, με τα έσοδα να καταλήγουν σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Λατινικής Αμερικής. Συνεπώς, η τιμή της θα καθοριστεί από τις προσφορές των ενδιαφερομένων.