Η Ducati συμμετέχει στην έκθεση προς τιμήν του Άιρτον Σένα με την ειδική έκδοση Senna της Monster.

Η Ducati και το MAUTO (Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου του Τορίνο) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Άιρτον Σένα μέσω μιας σειράς πρωτοβουλιών της έκθεσης «Ayrton Senna Forever», που διοργάνωσε το MAUTO στη μνήμη του Βραζιλιάνου πιλότου.

Από τις 9 Οκτωβρίου έως και τις 3 Νοεμβρίου στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, μαζί με τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα που οδηγούσε ο Σένα στην καριέρα του, θα υπάρχει και η Ducati Monster Senna.

Πρόκειται για την ειδική έκδοση που παρουσιάστηκε την Άνοιξη του 2024 και δημιουργήθηκε από το Centro Stile Ducati με τη συμμετοχή της Senna Brands. Το συλλεκτικό Monster Senna κατασκευάστηκε σε 341 μονάδες με τον αριθμό να μην είναι τυχαίο καθώς παραπέμπει στους 3 παγκόσμιους τίτλους που κέρδισε ο Σένα στη Formula 1 και στις 41 νίκες βάθρου.

Η επιλογή του Monster ως μοντέλου για τη δημιουργία αυτής της περιορισμένης έκδοσης συνδέεται με την ιστορία του Σένα, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους ιδιοκτήτες του Monster 900, ενός μοντέλου που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του στην πόλη γύρω από το Μόντε Κάρλο και στο οποίο εμφανίστηκε στην γκαλά βραδιά για την παρουσίαση του Grand Prix του Μονακό 1993.

Όσοι λοιπόν βρεθείτε στο Μουσείο Αυτοκινήτου του Τορίνο MAUTO θα θαυμάσετε μια σπάνια έκθεση αφιερωμένη στον θρυλικό Βραζιλιάνο.