Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) δημοσίευσαν το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, πλάνα που δείχνουν τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, τη νύχτα πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου να καταφεύγει σε ένα τούνελ με την οικογένειά του, μεταφέροντας παράλληλα εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τις IDF, το βίντεο ανακτήθηκε από τη Γάζα πριν από αρκετούς μήνες.

🎥DECLASSIFIED FOOTAGE:
Sinwar hours before the October 7 massacre: taking down his TV into his tunnel, hiding underneath his civilians, and preparing to watch his terrorists murder, kindap and rape. pic.twitter.com/wTAF9xAPLU
— LTC Nadav Shoshani (@LTC_Shoshani) October 19, 2024ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμη και την παραμονή πριν από τη βάναυση σφαγή, ο Σινουάρ ήταν απασχολημένος με την επιβίωσή του και την επιβίωση της οικογένειάς του», δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι σε συνέντευξη Τύπου. «Λίγες ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ και η οικογένειά του δραπέτευσαν μόνοι τους στο τούνελ… εξοπλίστηκαν με φαγητό, νερό, μαξιλάρια, τηλεόραση και άλλες προμήθειες για μια μακρά διαμονή», συνέχισε.

«Ώρες πριν από τη σφαγή, ο Σινουάρ νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του, ενώ έστελνε τρομοκράτες για τη βάναυση επίθεση», πρόσθεσε ο Χαγκάρι.

Οι ισραηλινός στρατός δημοσίευσε επίσης φωτογραφίες από το τούνελ όπου είχε καταφύγει ο Σινουάρ στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Στο καταφύγιο διακρίνονται – μεταξύ άλλων – βιβλία, ρούχα και μια σημαία των ισλαμικών οργανώσεων.