Ανάθεση της GASTRADE για τον τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης. Τι θα προβλέπει η συμφωνία

Στην Bulgartransgaz EAD αναθέτει η Gastrade τη διαχείριση των χερσαίων εγκαταστάσεων και του αγωγού του τερματικού σταθμού FSRU στην Αλεξανδρούπολη.

Μεταξύ του Διαχειριστή του ΑΣΦΑ – GASTRADE A.E. και του Αναδόχου θα υπογραφεί συμφωνία για την ανάθεση της εκτέλεσης των πράξεων διαχείρισης στην οποία θα καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για την αποτελεσματική άσκηση των ανατεθεισών πράξεων βάσει προγραμμάτων συντήρησης, εμπορικών και λειτουργικών εγχειριδίων καθώς και πολιτικών για την υγεία, την ασφάλεια και το περιβάλλον που θα εκπονούνται από τον Ανάδοχο και θα εγκρίνονται από τον Διαχειριστή του ΑΣΦΑ.

Οι ανατεθείσες πράξεις αφορούν στην εκτέλεση λειτουργιών που σχετίζονται με την τεχνική λειτουργία και συντήρηση του αγωγού και των χερσαίων εγκαταστάσεων του ΑΣΦΑ, ενώ ο Διαχειριστής του ΑΣΦΑ παραμένει υπεύθυνος για τη διαχείριση της εμπορικής λειτουργίας του ΑΣΦΑ, ιδίως σε ό,τι αφορά την πρόσβαση τρίτων στο ΑΣΦΑ.

Η Gastrade  κατέθεσε αίτημα τροποποίησης της σχετικής άδειας της Gasrade στη ΡΑΑΕΥ το οποίο και εγκρίθηκε.

Σύμφωνα με την τροποποίηση της Άδειας Διαχείρισης Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) της εταιρείας GASTRADE για τον Αγωγό και τις Χερσαίες Εγκαταστάσεις του ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης ανατίθενται οι εξής πράξεις διαχείρισης στην Bulgartransgaz EAD:

Συντήρηση, επισκευή και λειτουργία του Αγωγού και των Χερσαίων Εγκαταστάσεων
Προετοιμασία και διατήρηση στοιχείων σχετικά με τη συντήρηση του Αγωγού και των Χερσαίων Εγκαταστάσεων

iii. Εκτέλεση της τακτικής και έκτακτης συντήρησης που απαιτείται για τον Αγωγό και τις Χερσαίες Εγκαταστάσεις

Σύσταση τροποποιήσεων, επισκευών κεφαλαίου, αντικαταστάσεων και βελτιώσεων για τον Αγωγό και τις Χερσαίες Εγκαταστάσεις
Στελέχωση, μισθοδοσία και εκπαίδευση του προσωπικού
Εφαρμογή διαδικασιών και μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας, της ασφάλειας και της προστασίας του Αγωγού και των Χερσαίων Εγκαταστάσεων

vii. Ανάπτυξη διαδικασιών για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

viii. Παροχή και αποθήκευση όλων των προμηθειών και των ανταλλακτικών του Αγωγού και των Χερσαίων Εγκαταστάσεων

Διατήρηση της Εγγύησης Καλής Εκτέλεσης σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες για τη λειτουργία και συντήρηση του Αγωγού και των Χερσαίων Εγκαταστάσεων.

Μαρίνα Πρωτονοταρίου

mononews.gr