ΚΟΣΜΟΣ Σοκάρει Ισραηλινή όμηρος της Χαμάς: Περιέγραψε στον ΟΗΕ τα βασανιστήρια που υπέστη -«Με βίασαν, με κρέμασαν ανάποδα» H Amit Soussana / Φωτογραφία: AP Photo/Susan Walsh NEWSROOM IEFIMERIDA.GR 24/10/2024  22:10 Ισραηλινή όμηρος περιγράφει τους βιασμούς και τα βασανιστήρια που υπέστη ενώ κρατούνταν από τη Χαμάς.

Mεταξύ άλλων, η Ισραηλινή περιγράφει πως κρεμάστηκε ανάποδα, ξυλοκοπήθηκε και ταπεινώθηκε, λέγοντας στο συμβούλιο του ΟΗΕ ότι «κάθε στιγμή φοβόμουν για τη ζωή μου».

Η Ισραηλινή όμηρος, η οποία βιάστηκε και βασανίστηκε από τους απαγωγείς της, παρουσιάστηκε ενώπιον του ΟΗΕ για να διηγηθεί τη φρικτή δοκιμασία της και να ζητήσει την απελευθέρωση όσων εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Η δικηγόρος Amit Soussana βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια στο σπίτι της στο Kibbutz Kfar Aza το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2023, όταν ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν και την απήγαγαν. Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν πόσο σθεναρά τους πολέμησε, κλωτσώντας και γρονθοκοπώντας τους, μέχρι που μια ομάδα τρομοκρατών αναγκάστηκε να τη σηκώσει και να τη μεταφέρει με τα πόδια πίσω στα σύνορα προς τη Γάζα.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Απελευθερώθηκε περίπου 55 ημέρες αργότερα μαζί με αρκετούς άλλους ομήρους. Η σοκαριστική περιγραφή Ισραηλινής για τα βασανιστήρια που υπέστη από τρομοκράτες της Χαμάς όταν την κρατούσαν σε ομηρία

Χθες απηύθυνε μια συγκινητική έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην οποία περιέγραψε τη μεταχείρισή της από τους τρομοκράτες.

«Ήμουν μόνη, αλυσοδεμένη από τους αστραγάλους με μεταλλική αλυσίδα, ανίκανη να κινηθώ και αναγκασμένη να ικετεύω για να χρησιμοποιήσω το μπάνιο», είπε.

«Μου επιτέθηκε σεξουαλικά ο τρομοκράτης της Χαμάς που με φρουρούσε. Με ανάγκασε να μπω στο ντους, ακολουθώντας με από κοντά, με το όπλο του να με σημαδεύει. Η βαριά του αναπνοή και το αρπακτικό του βλέμμα ήταν τρομακτικά… Ήμουν αδύναμη να το σταματήσω».
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ «Δεν είχα κανέναν να με παρηγορήσει και έπρεπε να συμπεριφερθώ καλά στον άνδρα που μόλις με είχε βιάσει με τον πιο φρικτό τρόπο».

Η μαρτυρία της Sousanna συνεχίστηκε: «Λίγες μέρες αργότερα μεταφέρθηκα σε μια νέα τοποθεσία, όπου με παρακολουθούσαν άλλοι τρομοκράτες της Χαμάς».

«Σε αυτό το νέο μέρος με βασάνισαν – με κρέμασαν ανάποδα, με χτύπησαν και με εξευτέλισαν. Κάθε στιγμή φοβόμουν για τη ζωή μου».

Στη συνέχεια ξεκίνησε μια έκκληση προς το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει για να τερματίσει τις εχθροπραξίες στη Γάζα και το Λίβανο και να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των υπόλοιπων Ισραηλινών ομήρων.

«Ενεργήστε αμέσως για να εξασφαλίσετε την απελευθέρωση όσων εξακολουθούν να βρίσκονται σε αιχμαλωσία. Κάθε μέρα που περνάει τους προκαλεί περαιτέρω ψυχολογική βλάβη και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους. Ενεργήστε πριν να είναι πολύ αργά».
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ «Σας ικετεύω να μην κάνετε τα στραβά μάτια στη φρίκη που προκαλείται σε αθώους πολίτες», είπε.

«Είναι δική σας ευθύνη να προστατεύσετε τα ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπολεμήσετε την τρομοκρατία και να οδηγήσετε τους δράστες στη δικαιοσύνη… Εξασφαλίστε την ελευθερία των ομήρων και βεβαιωθείτε ότι κανείς άλλος δεν θα υποστεί τέτοια μοίρα».

Η Σουζάνα Αμιτ είχε μιλήσει την άνοιξη στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «Screams Before Silence» («Κραυγές πριν τη σιωπή»), περιγράφοντας τις φρικαλεότητες που έζησε στα χέρια της Χαμάς.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 29,1% η ΝΔ -Διαφορά 9,3 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ που εκτινάχθηκε στο 19,3%Μήνυμα Μητσοτάκη στις επιχειρήσεις: Όταν μειώνεται το κόστος παραγωγής πρέπει να υπάρχει και ανάλογη μείωση τιμώνΠόσα χρήματα μοιράστηκαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ χαμάς όμηροι όμηρος βιασμοί βασανιστήρια ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ