Σάλος στη Λαμία από την απόφαση να συνεχίσει τη σίτιση σχολείου η εταιρία που ευθυνόταν για τροφική δηλητηρίαση μαθητών

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2024, 7:50 πμ

… πέρυσι και πήρε φωτιά λίγο πριν τον έλεγχο του οργανισμού ελέγχου τροφίμων

Σάλος έχει προκληθεί στη Λαμία μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης να συνεχίσει τη σύμβαση προμήθειας σχολικών γευμάτων με την εταιρεία που πριν λίγους μήνες είχε στείλει στο νοσοκομείο 60 παιδιά, με τροφική δηλητηρίαση.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημειώνεται πως ήταν μόλις τον περασμένο Μάιο που τα παιδιά δηλητηριάστηκαν από τα γεύματα με σταφυλόκοκκο… Και ενώ οι γονείς είχαν κάνει επανειλημμένα παράπονα για τα ακατάλληλα γεύματα της εταιρείας.

Επίσης σημειώνεται πως λίγες ημέρες μετά και αφού η υπόθεση είχε πάρει δημοσιότητα, λίγο πριν τον έλεγχο του οργανισμού ελέγχου τροφίμων, το εργοστάσιο πιάνει φωτιά με το πόρισμα της πυροσβεστικής να αναφέρει «εμπρησμό».

Η νομική – λοιπόν, υπηρεσία του Δήμου δεν εντόπισε κανένα κώλυμα στη συνέχιση της σύμβασης με τη συγκεκριμένη εταιρεία και το δημοτικό συμβούλιο συναίνεσε να συνεχίζουν οι μαθητές της πόλης να σιτίζονται με τα συγκεκριμένα γεύματα!

Μοναδική εξαίρεση δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν δέχτηκαν να πάρουν την ευθύνη και να ρισκάρουν την υγεία των παιδιών.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι τα συγκεκριμένα γεύματα θα φτάσουν ξανά σε παιδιά, οι γονείς εξοργισμένοι συσπειρώθηκαν και αναμένεται να κινηθούν νομικά διεκδικώντας να μην ξανά δώσει η συγκεκριμένη επιχείρηση κανένα γεύμα σε μαθητή της πόλης.

Η ανακοίνωση του δήμου Λαμιέων «Η σύμβαση που συνδέει το Δήμο Λαμιέων, με την εταιρεία, που έχει αναλάβει τη σίτιση στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας, δεν έχει καμία σχέση με τη σύμβαση μεταξύ της ίδιας εταιρείας και του ΟΠΕΚΑ, κατά την εκτέλεση της οποίας παρατηρήθηκαν τα κρούσματα δηλητηριάσεως μαθητών. Η σύμβαση, που μας αφορά, είναι σε ισχύ και λήγει 28/3/2025», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων.

«Επιπλέον στο Δήμο Λαμιέων, δεν έχει κοινοποιηθεί κανένα επίσημο έγγραφο, με το οποίο να μας γνωστοποιείται, ότι έχει επιβληθεί, ως διοικητική κύρωση, ο οριζόντιος αποκλεισμός της εν λόγω εταιρείας, ώστε να μην μπορεί να συμμετέχει σε δημόσιες συμβάσεις. Ενόψει των ανωτέρω και από τη στιγμή, που γνωμοδότησε θετικά και η Νομική Υπηρεσία του Δήμου, αναγκαστικά η σύμβαση αυτή διατηρήθηκε σε ισχύ, μέχρι το χρόνο της λήξης της».

*Σημείωση: το θέμα ανέδειξε η εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη «Εξελίξεις τώρα» στο MEGA.