Ο οδηγός της Mercedes πιστεύει ότι τα λάθη που έκαναν εκείνος και ο Λιούις Χάμιλτον στο GP των ΗΠΑ αποδεικνύουν το πόσο δύσκολο είναι το γερμανικό μονοθέσιο.

Και οι δύο οδηγοί της Mercedes έχασαν τον έλεγχο της W15 στο ίδιο σημείο της πίστας, σε διαφορετικές φάσεις του τριημέρου.

Ο Ράσελ είχε κάνει την αρχή στις κατατακτήριες για τον αγώνα, με την έξοδό του στην στροφή 19. Αν και κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το λάθος αυτό ήταν αποτέλεσμα του ότι ο Βρετανός οδηγούσε στο όριο, στο τέλος του Q3, δεν θα μπορούσε να πει το ίδιο και για το λάθος του Χάμιλτον μία ημέρα μετά.

Ο Λιούις είχε έναν καλό πρώτο γύρο στον αγώνα, έχοντας κερδίσει πέντε θέσεις. Αλλά καθώς προσέγγιζε για δεύτερη φορά την στροφή 19, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής έχασε το πίσω μέρος της W15. Ο Λιούις κόλλησε στην αμμοπαγίδα και ο αγώνας του τελείωσε εκεί.

«Δεν οδηγούσα στο όριο, απλώς διαχειριζόμουν τα ελαστικά. Ξαφνικά, στην είσοδο της στροφής, το αυτοκίνητο άρχισε να αναπηδά. Και έπειτα απλά έχασα το πίσω μέρος» είχε σχολιάσει ο Χάμιλτον μετά τον αγώνα.

Ο teammate του πιστεύει ότι το λάθος Χάμιλτον ήταν μία απόδειξη του πόσο δύσκολη στην οδήγηση είναι η φετινή Mercedes. «Ο Λιούις Χάμιλτον δεν κάνει λάθη. Και είδατε την Κυριακή ότι είχε περιστατικό παρόμοιο με το δικό μου του Σαββάτου» δήλωσε ο Ράσελ.

Στον αγώνα ο Τζορτζ τερμάτισε 6ος, έχοντας ξεκινήσει από το pitlane. Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, τηρουμένων των αναλογιών. Ωστόσο η Mercedes δείχνει να χάνει έδαφος έναντι των ανταγωνιστών της καθώς έχουμε μπει στο τελευταίο τέταρτο της σεζόν.