Ο πρώην ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, φαίνεται να πετάει μια ράβδο κατά drone του ισραηλινού στρατού που τον κατέγραφε, λίγες στιγμές πριν τη δολοφονία του, σύμφωνα με πλάνα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισραηλινές δυνάμεις.

«Δεν ξέραμε ότι βρισκόταν εκεί, αλλά συνεχίσαμε να επιχειρούμε με αποφασιστικότητα»

Raw footage of Yahya Sinwar’s last moments: pic.twitter.com/GJGDlu7bie— LTC Nadav Shoshani (@LTC_Shoshani) October 17, 2024

Στις εικόνες, ένας κουκουλοφόρος, ο οποίος σύμφωνα με τις ισραηλινές πηγές είναι ο Σινουάρ, βιντεοσκοπείται καθώς κάθεται σ’ έναν καναπέ μέσα σ’ ερειπωμένο κτίριο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου των ισραηλινών δυνάμεων (IDF), Ντανιέλ Χαγκάρι, «Ο Σινουάρ κρυβόταν σε μια περιοχή που οι δυνάμεις μας είχαν περικυκλώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν ξέραμε ότι βρισκόταν εκεί, αλλά συνεχίσαμε να επιχειρούμε με αποφασιστικότητα».

Στη συνέχεια, είπε, ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε αφού οι IDF διέκριναν τρεις «τρομοκράτες» να διαφεύγουν ανάμεσα σε σπίτια στη Γάζα.

«Ο Σινουάρ μπήκε μόνος σ’ ένα από τα κτίρια. Οι δυνάμεις μας χρησιμοποίησαν ένα drone για να σαρώσουν την περιοχή» πρόσθεσε.

Περιγράφοντας το βίντεο, ο Χαγκάρι ανέφερε ότι «Ο Sinwar, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι από πυροβολισμούς, φαίνεται εδώ με καλυμμένο το πρόσωπό του, στις τελευταίες του στιγμές, να πετάει μια ράβδο στο drone. Τον αναγνωρίσαμε ως τρομοκράτη μέσα σ’ ένα κτίριο και τον πυροβολήσαμε».