Ο ψηφιακός καλλιτέχνης υποστηρίζει ότι η δημιουργία είναι πολύ κοντά στα πραγματικά σχέδιο της σουηδικής μάρκας.

H Volvo ήταν το τελευταίο… οχυρό που έπεσε και ανακοίνωσε την επιβράδυνση του εξηλεκτρισμού της γκάμας της, λόγω των συνθηκών που έχει διαμορφώσει η ίδια η αγορά. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι υποχωρεί από τους βασικούς άξονες της πολιτικής της, δίνοντας τροφή για σκέψεις, αλλά και για δημιουργία στους ψηφιακούς σχεδιαστές.

Έτσι, η Avarvarii Automotive Artworks (γνωστή και ως avarvarii  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) έριξε μια καλή, εκτεταμένη ματιά στα σχέδια της Volvo για την παγκόσμια κυριαρχία των EV και κατέληξε σε αυτό, το πολυτελές sedan.

To Volvo 2026 ES90 πρόκειται να ενταχθεί στη σειρά μαζί με το τρέχον -και προσφάτως ανανεωμένος- S90, σύμφωνα την περιορισμένη ροή πληροφοριών, που έχουμε μέχρι σήμερα. Ο ψηφιακός καλλιτέχνης, υποστηρίζει ότι είναι κατά 75% σίγουρος για τον ανεπίσημο, υποθετικό σχεδιασμό του για το 2026 ES90 και προσθέτει επίσης κάποιες πικάντικες τεχνικές λεπτομέρειες.

Το ES90 και το EX90 προφανώς θα μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική για να μειώσουν το κόστος με το πακέτο μπαταριών 111 kWh . Ωστόσο, το σεντάν αναμένεται επίσης να χρησιμοποιεί επιλογές μονού και διπλού κινητήρα -με τετρακίνηση (AWD) στη δεύτερη εκδοχή- και θα μπορούσε επίσης να ξεπεράσει την τρέχουσα αυτονομία των περίπου 485 χιλιομέτρων του SUV. Όταν είναι έτοιμη για την ώρα, θα ανταγωνιστεί μοντέλα, όπως η BMW i5, η Mercedes-Benz EQE ή το Audi A6 e-tron.