«Πώς θα φύγω με 6 παιδιά; Δεν μπορώ να πάω σε ξενοδοχείο, δεν μπορώ να πάω σε καταφύγιο»!

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2024, 4:16 μμ

Τυφώνας Μίλτον – ΒΙΝΤΕΟ

«Φύγετε ή θα πεθάνετε» είναι η …προτροπή που απευθύνουν η αμερικανική κυβέρνηση και οι άλλοι μηχανισμοί του αστικού κράτους των ΗΠΑ σε εκατομμύρια Αμερικανούς που κινδυνεύουν από τον τυφώνα «Milton». Όμως, πολλοί από αυτούς δεν έχουν πού να πάνε να μείνουν και πώς να εγκαταλείψουν την περιοχή τους.

Η …«συνταγή» σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη -και στη «μητρόπολη» του καπιταλισμού- είναι η ίδια: Η προστασία της ζωής είναι «ατομική ευθύνη» σε ένα κράτος που μπορεί να ξοδεύει δισεκατομμύρια για να χρηματοδοτεί τη σφαγή στην Παλαιστίνη και στις άλλες περιοχές που έχουν μακελέψει οι ιμπεριαλιστές.

Shocking testimony from Florida…While the US Governments spend billions in support of a #genocide The people are left to “save themselves” in front of #HurricaneMiltonThose without money are trapped… Our thoughts with all the people in the area Be safe pic.twitter.com/PgXoXmitt2— PAME Greece International (@PAME_Greece) October 9, 2024

Το ΠΑΜΕ δημοσιεύει μια συγκλονιστική μαρτυρία από τη Φλόριντα: «Πού θα πάω με 6 παιδιά; (…) Δεν μπορώ να πάω σε ξενοδοχείο, δεν μπορώ να πάω σε καταφύγιο ή AirBnB (…) Πρέπει να εκκενώσουμε την περιοχή με την οικογένειά μου, εκτός αν πάρουμε αεροπλάνο, που δεν μπορώ να πληρώσω…».

«Ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξοδεύει δισεκατομμύρια για την υποστήριξη μιας γενοκτονίας, οι άνθρωποι έμειναν να “σώσουν τους εαυτούς τους” απέναντι στον τυφώνα “Milton”… Όσοι δεν έχουν χρήματα είναι εγκλωβισμένοι… Η σκέψη μας με όλους τους ανθρώπους της περιοχής. Να είστε ασφαλείς», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ στην ανάρτησή του. Πηγή 902.gr