Η Ducati Desmo450 MX γεύτηκε τον πρώτο της τίτλο στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross και ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο.

Ο τελευταίος γύρος του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motocross αποδείχτηκε ιστορικός για την Ducati καθώς ο Αλεσάντρο Λούπινο με την πρωτότυπη Desmo450 MX κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο της κατηγορίας MX1.

Η πρώτη χρονιά της Ducati στους χωμάτινους αγώνες motocross αποδείχτηκε άκρως επιτυχημένη καθώς η Desmo450 MX ήταν με το… καλημέρα πολύ ανταγωνιστική. Στον τελευταίο γύρο του θεσμού που πραγματοποιήθηκε στο Arco di Trento, ο Αλεσάντρο Λούπινο χρειαζόταν μόλις μια 4η θέση για να εξασφαλίσει τον τίτλο.

Κατάφερε με μια 2η θέση στο δεύτερο σκέλος να κατακτήσει την 3η θέση Γενικής Κατάταξης που ήταν αρκετή να του χαρίσει τον 9ο προσωπικό τίτλο και τον 1ο της Ducati στο motocross.

Η ομάδα πλέον στρέφεται στο παγκόσμιο στερέωμα καθώς για το 2025 έχει εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του κορυφαίου αναβάτη Τζέρεμι Σίβερ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP. Παράλληλα, η Ducati θα ξεκινήσει τις δοκιμές για την μικρότερη μοτοσικλέτα της Desmo 250 MX στα 250 κ.εκ. (MX2) με την εξέλιξή της να αναλαμβάνουν οι Αντόνιο Καϊρολί και Αλεσάντρο Λούπινο.

Η μοτοσικλέτα θα είναι έτοιμη για το Ιταλικό Πρωτάθλημα Motocross του 2025 με στόχο το 2026 να κατέβει και εκείνη στο Παγκόσμιο MXGP.