Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έκανε ένα συμφιλιωτικό βήμα στη διαμάχη του με τον πρίγκιπα Χάρι, κατονομάζοντάς τον δημοσίως για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

Μιλώντας σε ένα νέο ντοκιμαντέρ, ο Γουίλιαμ αφηγείται πώς η πριγκίπισσα Νταϊάνα πήγε τα αδέλφια σε ένα καταφύγιο αστέγων στο Λονδίνο όταν ήταν παιδιά για να τους δείξει την πραγματικότητα της ζωής έξω από το παλάτι.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Μπορούμε να βάλουμε τέλος στους άστεγους», περιλαμβάνει συγκλονιστικές αθέατες φωτογραφίες του Ουίλιαμ και της Νταϊάνα στο Πέρασμα στο Ουέστμινστερ.

«Η μητέρα μου με πήγε στο Passage, πήγε και τον Χάρι και εμένα εκεί… Δεν είχα ξαναπάει ποτέ σε κάτι τέτοιο και ήμουν λίγο ανήσυχος για το τι να περιμένω», είπε ο Γουίλιαμ.

Μέχρι αυτή την ταινία, εννοείται ότι ο Γουίλιαμ δεν έχει εκφέρει το όνομα του αδελφού του σε δημόσια ομιλία ή συνέντευξη από το 2018, όταν οι δύο πρίγκιπες, μαζί με την πριγκίπισσα της Ουαλίας και τη Μέγκαν Μαρκλ, έδωσαν συνέντευξη στο Φόρουμ του Βασιλικού Ιδρύματος.

Το ντοκιμαντέρ επανενώνει επίσης τα αδέρφια στην οθόνη, έστω και μέσω μιας παλιάς φωτογραφίας των δύο αγοριών που επισκέπτονται το καταφύγιο το 1993.

Η οριστική ρήξη ανάμεσα στα δύο αδέρφια ήρθε πριν από τρία χρόνια όταν ο Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν έδωσαν συνέντευξη στην Αμερικανίδα παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ και κατηγόρησαν το παλάτι για ρατσισμό, λέγοντας ότι ανησυχούσαν για το χρώμα του δέρματος του μωρού που θα έφερναν στον κόσμο.

Αλλά και όταν ο Χάρι κατηγόρησε την σύζυγο του αδερφού του, Κέιτ Μίντλετον ότι έκανε την Μέγκαν Μάρκλ να κλάψει, λίγο πριν τον γάμο της με τον Χάρι.

Όμως το ποτήρι ξεχείλισε μετά τις αποκαλύψεις που έκανε ο Χάρι μέσα από την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Ρεζέρβα».

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε δύο μέρη την Τετάρτη στις 30 Οκτωβρίου και την Πέμπτη στις 31 στο δίκτυο ITV.