Η Benelli δημιούργησε μια μοναδική προσφορά για το κορυφαίο της TRK 502 και 502Χ που απλά το κάνει ακαταμάχητο!

Μπορεί ο ανταγωνισμός να έχει ενισχυθεί στη δημοφιλέστατη κατηγορία των μεσαίων adventure μοτοσικλετών τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ο βασιλιάς της κατηγορίας παραμένει το Benelli TRK 502 και 502X.

Με σύμμαχο τον πολυχρηστικό χαρακτήρα του, τον ελαστικό δικύλινδρο κινητήρα, την απαράμιλλη άνεση και κυρίως τη διασκεδαστική οδηγική του συμπεριφορά, η ιταλική μοτοσικλέτα παραμένει ακαταμάχητη όταν η κουβέντα έρχεται στις καλύτερες all-around μοτοσικλέτες περιπέτειας.

Για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη χρηστικότητα της μοτοσικλέτας η Motoway – αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Benelli στην Ελλάδα – ετοίμασε μια ειδική προσφορά για τα TRK 502 και TRK 502X. Με την αγορά κάθε καινούριοι μοντέλου της Benelli δίνεται δωρεάν μια top case βαλίτσα SHAD SH58X και το Top Master.

Επιπλέον, για όποιον το θελήσει μπορεί να αποκτήσει τις αντίστοιχες πλαϊνές βαλίτσες της SHAD με μειωμένη τιμή κατά 50%. Θυμίζουμε ότι η τιμή της Benelli TRK 502 είναι στα 6.340 ευρώ και η τιμή του TRK 502X στα 6.670 ευρώ.

Τρία ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που την κάνουν ακαταμάχητη

Τα βασικά στοιχεία που έχουν φέρει τις Benelli TRK 502 και 502X στην κορυφή είναι τρία και έχουν να κάνουν με τον φιλικό κινητήρα, με την απίστευτη άνεση και φυσικά με την κορυφαία στην κατηγορία οδηγική συμπεριφορά.

Ξεκινώντας από την καρδιά της μοτοσικλέτας, συναντάμε το δικύλινδρο «διαμάντι» των Ιταλών που έχει κερδίσει τις καρδιές των αναβατών σε όλη την Ευρώπη. Το σύνολο των 500 κ.εκ. έχει φτάσει πλέον στο καλύτερο και πιο ώριμο σημείο απόδοσής του δίνοντας στην αναβάτη τη δυνατότητα να απολαύσει τη μοτοσικλέτα σε όλες τις συνθήκες.

Ο κινητήρας αποδίδει 48 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 46 Nm ροπής στις 6.000 σ.α.λ. με τον ψεκασμό να έχει τελειοποιηθεί το 2024 έχοντας άψογη απόκριση, βελούδινη λειτουργία και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Το σύνολο συνεργάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και συμπλέκτη ολίσθησης που βελτιώνει την ασφάλεια και τη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας στις απότομες επιβραδύνσεις.

Η απόκριση στο γκάζι είναι προέκταση του μυαλού του αναβάτη και η γραμμικότητα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία στη λειτουργία του. Επιπλέον, η ελαστικότητά του προσφέρει την απαραίτητη πολυχρηστικότητα που απαιτεί ο σύγχρονος αναβάτης καθώς με το TRK 502 μπορεί να ταξιδέψει, να κινηθεί καθημερινά στην πόλη και να διασκεδάσει με την ίδια άνεση.

Το δεύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της μοτοσικλέτας είναι η απαράμιλλη άνεση που προσφέρει σε αναβάτη και συνεπιβάτη. Η θέση οδήγησης βάζει τον αναβάτη σε όρθια θέση και «μέσα» στη μοτοσικλέτα, έχοντας πολύ καλή απόσταση από το τιμόνι και τα μαρσπιέ. Παράλληλα, η σέλα είναι αδιάβροχη και με αντιολισθητικό ύφασμα για πολύωρη οδήγηση χωρίς ενοχλήσεις τόσο για τον οδηγό όσο και τον συνεπιβάτη.

Ο σχεδιασμός των πλευρικών πλαστικών και της μάσκας, εκτός από διαχρονικός είναι και αεροδυναμικά μελετημένος για αυξημένη προστασία στα πόδια, το θώρακα και το κεφάλι του αναβάτη. Η ζελατίνα στέλνει τον αέρα μακριά από το κράνος του αναβάτη και οι στροβιλισμοί δεν επηρεάζουν ούτε τη μοτοσικλέτα, ούτε τους επιβάτες.

Ταυτόχρονα, η ποιότητα κατασκευής είναι τόσο καλή που εξαφανίζει κάθε είδος κραδασμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον εξοπλισμό της μοτοσικλέτας που αυξάνουν την ασφάλεια και την ευχρηστία της με χούφτες προστασίας χεριών, κάγκελα προστασίας του κινητήρα, προστατευτικό καπάκι κινητήρα, οθόνη LCD, USB θύρα φόρτισης και η αλουμινένια καρίνα.

Το τρίτο και ίσως πιο απολαυστικό στοιχείο των δύο μοτοσικλετών είναι η οδηγική τους συμπεριφορά. Σε αυτό το σημείο καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε τις διαφορές των δύο μοντέλο. Στην περίπτωση του TRK 502 οι τροχοί είναι χυτοί αλουμινένιοι 17 ιντσών με ελαστικά για χρήση σε άσφαλτο της Pirelli, ενώ στο TRK 502X οι τροχοί είναι ακτινωτοί με 19 ιντσών ζάντα εμπρός και ελαστικά διπλής χρήσης της Metzeler.

Το πλαίσιο είναι κοινό για τις δύο εκδόσεις, ατσάλινο περιμετρικό που συνδυάζει την κορυφαία σταθερότητα με ισορροπημένη απόδοση ευελιξίας και προοδευτικότητας. Οι αναρτήσεις είναι ποιοτικές με ανεστραμμένο πιρούνι 50 χιλ. εμπρός και πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω.

Οι διαδρομές εδώ είναι ελαφρώς διαφορετικές καθώς στο TRK 502 είναι 145 χιλ. εμπρός και 45 χιλ. πίσω, ενώ στο TRK 502X είναι 140 χιλ. εμπρός και 62 χιλ. πίσω. Τα φρένα είναι πανίσχυρα και με απίθανη αίσθηση στη μανέτα χάρη στους δίσκους 320 χιλ. εμπρός, τις τετραπίστονες δαγκάνες και το αποτελεσματικό ABS της Bosch.

Οδηγώντας τα Benelli TRK 502 και TRK 502X αισθάνεσαι αμέσως το ιταλικό DNA της μοτοσικλέτας. Η στιβαρότητα του πλαισίου συνοδεύεται από τις ποιοτικές αναρτήσεις που πληροφορούν με ακρίβεια τον αναβάτη. Η πρόσφυση είναι αυξημένη και προκαλεί χαμόγελα στον αναβάτη ιδιαίτερα όταν η άσφαλτος είναι μέτριας ποιότητας.

Παράλληλα με την ασφάλεια και τη φιλικότητα που εκπέμπει η μοτοσικλέτα, ο αναβάτης θα ανακαλύψει ένα δίκυκλο που μπορεί και να τον διασκεδάσει.

Το TRK 502 στρίβει με αυτοπεποίθηση και χαρίζει στιγμές απόλαυσης στον αναβάτη όταν εκείνος θελήσει να κάνει μια βόλτα στη φύση. Θα νιώσει ασφάλεια, θα εμπιστευθεί τη μοτοσικλέτα και τελικά θα ανταμειφθεί από ένα Benelli που κρατάει ψηλά τη σημεία του Πέζαρο.

Την Benelli TRK 502 όπως και την TRK 502X θα τη βρείτε άμεσα διαθέσιμη στο δίκτυο της Motoway σε τέσσερις χρωματισμούς στην πολύ δελεαστική τιμή των 6.340 ευρώ και 6.670 ευρώ αντίστοιχα. Μην ξεχνάτε ότι θα πάρετε δώρο την κεντρική βαλίτσα SHAD και 50% έκπτωση στις πλαϊνές βαλίτσες SHAD.

Όλα τα στοιχεία της Benelli TRK 502 ΕΔΩ.Όλα τα στοιχεία της Benelli TRK 502X ΕΔΩ.