Η Honda εκτός από το μεγάλο της Forza 750 αποκάλυψε τα αναβαθμισμένα Forza 125 και Forza 350.

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έπεσαν πάνω στο Honda Forza 750 που αναβαθμίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό για το 2025, ωστόσο η Honda δεν άφησε… παραπονεμένα και τα μικρότερα μοντέλα της οικογένειας, τα Forza 125 και Forza 350.

Αρχικά, το πολύ δημοφιλές Honda Forza 350 έρχεται πιο premium από ποτέ να δώσει νέο αέρα στην κατηγορία. Δεν έχουμε πολλές αλλαγές σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, ωστόσο η Honda φρόντισε να λειάνει τις – λίγες – γωνίες του GT scooter. Για το 2025 έχουμε βελτίωση στην πρακτικότητα για να γίνει πιο εύκολη η ζωή του αναβάτη και νέους χρωματισμούς.

Ο κινητήρας παραμένει ο ισχυρός και οικονομικός μονοκύλινδρος των 330 κ.εκ. με απόδοση 29 ίππους και 31,5 Nm ροπής. Πλέον είναι ρυθμισμένος για τις προδιαγραφές Euro5+ και συνεργάζεται με σύστημα traction control για περισσότερη ασφάλεια. Επιπλέον, η ρύθμιση της ECU είναι καινούρια και έχει προστεθεί αισθητήρας SO2.

Το πλαίσιο και οι αναρτήσεις παραμένουν ποιοτικές με τη σφραγίδα της Showa, ενώ τα φρένα διαθέτουν δικάναλο ABS. Ο εξοπλισμός είναι κάτι παραπάνω από premium με Smart Key, οθόνη TFT με σύστημα συνδεσιμότητας και ενσωματωμένη πλοήγηση Στροφή/Στροφή, USB θύρα, ρυθμιζόμενη ζελατίνα και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και το νέο Honda Forza 125 του 2025. Εδώ έχουμε αναβάθμιση στον κινητήρα ο οποίος πλέον αποδίδει 14,5 ίππους και 12,3 Nm ροπής με Euro5+ προδιαγραφές. Νέα είναι η οθόνη TFT 5 ιντσών με σύστημα συνδεσιμότητας Honda RoadSync, ενώ έχει τοποθετηθεί και USB θύρα στο εμπρός ντουλαπάκι.

Τόσο το Honda Forza 125 όσο και το Forza 350 θα είναι διαθέσιμα σε νέους χρωματισμούς, ενώ θα υπάρξει και Special Edition έκδοση.