Στο 1,196 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται η μέση τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης σε όλη τη χώρα με την Αιτωλοακαρνανία να βρίσκεται κοντά σε αυτή την τιμή τις πρώτες ημέρες της διάθεσής του.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου και η τιμή εκκίνησης στην Αιτωλοακαρνανία είναι στα 1,18 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιτωλοακαρνανίας Λευκάδας Δημοσθένη Κακούρη η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης είναι 20 λεπτά κάτω σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο την περασμένη χρονιά.

«Υπάρχει μία ζήτηση από τους καταναλωτές και λίγες παραγγελίες καθώς ο κόσμος φοβάται μην υπάρξει αναθέρμανση στη Μέση Ανατολή που μπορεί να αυξήσει τις τιμές», σχολίασε στο agriniopress ο κ. Κακούρης.

Επεσήμανε πως η τιμή κυμαίνεται από 1,17 έως 1,20 το λίτρο ανάλογα την ποσότητα. Οι τιμές, πρόσθεσε, θα παραμείνουν σταθερές τουλάχιστον για το επόμενο δεκαήμερο καθώς είναι άγνωστο το τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια.

Στο μεταξύ, αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κακούρης ο καταναλωτής μπορεί να αγοράσει τώρα το πετρέλαιο και όταν ανοίξει η πλατφόρμα του επιδόματος θα μπορεί να κάνει την σχετική αίτηση.

Όσον αφορά τα ποσά και τα εισοδηματικά κριτήρια εκεί δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή καθώς ισχύει ότι και την περασμένη χρονιά και το επίδομα κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ.

«Σαν πρατηριούχοι, σαν βενζινοπώλες έχουμε αποστείλει σχετικά αιτήματα στο αρμόδιο Υπουργείο ώστε να υπάρξουν οι συνθήκες για φθηνό πετρέλαιο για όλους και όχι επιδόματα για λίγους», κατέληξε ο κ. Κακούρης.