// ΔΗΜΟΦΙΛΗ 17.10.24, 19:13Σκληρή καταδίκη του “κασσελακισμού” και της “παραπλανητικής” πλατφόρμας Κασσελάκη από την ΠΓ – Δεν αλλάζει τίποτα ως προς την απόρριψη της υποψηφιότητας του! Γεροβασίλη: “Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση Κασσελάκη που θέλει το δικό του κόμμα” 17.10.24, 18:14(Έπος) Πολάκης στην ΠΓ : “«Αυτό το πράγμα» πρόεδρος δεν βγαίνει…όσα λέει και κάνει ο Κασσελάκης μοιάζουν με τον αδολφοχιτλερισμό” – Δεν πέρασε ο “αναθεωρητισμός” Ρήγα – Τζάκρη – Ραγκούσης: «Ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης» 17.10.24, 17:48Χωρίς το “πρόεδρος”! Δόθηκε τελικά στον Κασσελάκη η πλατεία Κολοκοτρώνη από το Δήμο 17.10.24, 16:00(Για πρώτη φορά ονομαστική αναφορά σε εταιρεία συμφερόντων Λάτση … “δείχνει” Μαξίμου ) – “Βόμβα” από Φαραντούρη: “Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για την οφειλή €500 εκατ. της ΔΕΠΑ στην Gazprom” 17.10.24, 13:54Δεύτερες σκέψεις της πλειοψηφίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα νέα έκτροπα των “κασσελακίστας” χτες στην Καλλιθέα: Τα 3 σενάρια για το χρονοδιάγραμμα Συνέδριο – εκλογές

Tην άρση ασυλίας του βουλευτή και υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με 224 ψήφους υπέρ έναντι 46 κατά και δύο «παρών».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο κ. Πολάκης παραπέμπεται στη δικαιοσύνη με το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης μέσω του διαδικτύου, εναντίον του υπουργού της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση της Novartis.

Εδώ φαίνονται όλα! Η Λινου – που αποθέωνε τον Αδωνη Γεωργιάδη – ψήφισε κατά … του Παύλου Πολάκη για την υπόθεση Novartis Οι μάσκες έπεσαν…ΥΓ: Οχι 30 παρόντες του ΣΥΡΙΖΑ ( απείχε ο ΠΠ) ,4 απο ΚΚΕ ,11 απο ΝΕΑΡ και 3 ανεξάρτητοι παρών Κατά του Πολάκη , ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ Πλεύση pic.twitter.com/tXQNR2jNrd— theFAQ.gr (@theFAQgr) October 17, 2024

Ο κ. Πολάκης επέμεινε και σήμερα ότι δεν παίρνει «ούτε λέξη πίσω» για όσα κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη, με τον τελευταίο να υπογραμμίζει ότι «έχει ελεγχθεί από όλες τις αρμόδιες αρχές, έχει αθωωθεί από όλους τους θεσμούς, όλα έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη, δεν υπήρξαν καν ενδείξεις ή αποχρώσεις για να ασκηθεί κατηγορία εναντίον του και η μήνυση είναι το έσχατο μέσο για να σταματήσει να σπιλώνεται η τιμή και η αξιοπρέπειά του».

«Δεν παίρνω λέξη πίσω. Ούτε το λαδέμπορας, ούτε το αδιευκρίνιστος, ούτε τον χρηματισμό από τη Novartis. Ελπίζω στη δίκη που θα γίνει και που θα είμαι κι εγώ παρών, να βρούμε έναν δικαστή ο οποίος θα μπει στην ουσία της υπόθεσης. Έτσι όπως μπήκαν οι αμερικανοί δικαστές και με τις καταθέσεις τριών ουσιωδών και αξιόπιστων μαρτύρων, ανάγκασαν τη Novartis να έρθει σε συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο και να πληρώσει 350 εκατ. δολάρια», ανέφερε ο κ. Πολάκης. Και κατέληξε ότι «Επιμένω σε αυτά που είπα το 2016, είχα απόλυτο δίκαιο. Εγώ δεν ζητώ καμιά συγνώμη από κανέναν ο οποίος διασπάθισε δημόσιο χρήμα. Δεν ζητάω καμία συγνώμη και υπόσχομαι στον ελληνικό λαό ότι μέχρι το τέλος θα συνεχίσω να πολεμώ για να φτιάξουμε μια έντιμη Ελλάδα».

Η απάντηση του υπουργού Υγείας «Με ψάξανε επί τέσσερα χρόνια, μου άνοιξαν τους λογαριασμούς, με έλεγξαν φορολογικά, κάνανε ό,τι έπρεπε να κάνουν όλες οι αρχές της χώρας, αθωώθηκα από όλους και είπαν, ο κ. Γεωργιάδης παραδίδεται στην κοινωνία αθώος. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Πολάκης λέει ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω. Πείτε μου εσείς που θα ψηφίσετε όχι στην άρση ασυλίας, τι πρέπει να κάνω; Δεν έχω κάτι άλλο να κάνω. Εδώ στην Ελλάδα άλλος θεσμός δεν υπάρχει πέραν της δικαιοσύνης», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης.

Και συνέχισε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν ένας πολιτικός σου αντίπαλος έχει αθωωθεί από όλους τους θεσμούς για όσες κατηγορίες πιστεύατε εσείς -και δικαίωμα σας-, δεν μπορεί να συνεχίζετε να τον σπιλώνετε. Δεν γίνεται. Άρα πρέπει να μπει ένα όριο. Και τη μήνυση την έκανα κ. Παππά, το λέω, γιατί είστε και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, για να μπει ένα όριο. Αν εσείς έχετε να μου προτείνετε ένα άλλο όριο, ένα άλλο τρόπο για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου να το συζητήσουμε και να αποσύρω και τη μήνυση. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να σταματήσει ο κ. Πολάκης να με συκοφαντεί; Εγώ δεν βλέπω κανέναν άλλο. Είναι το έσχατο καταφύγιο που μου έχει μείνει, όχι η πρώτη επιλογή».

«Με πολύ μεγάλο σεβασμό στη συναδελφική σχέση που έχουμε αναγκαστικά, ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, θέλω να σας παρακαλέσω, ούτε τα εσωκομματικά να σας επηρεάσουν, για το αν είναι υποψήφιος αρχηγός και έχετε αυτά που έχετε, ούτε οι φιλίες σας ή οι προσωπικές σας σχέσεις, αλλά σεβόμενοι τον θεσμικό σας ρόλο και υπερασπιζόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα ακόμα και ενός πολιτικού αντιπάλου, να επιτρέψετε να δικαστεί ο κ. Πολάκης. Παρακαλώ πολύ να μην εμφιλοχωρήσουν κομματικά κριτήρια εδώ, να ψηφίσετε το δίκαιο, που είναι ο κ. Πολάκης και όλα αυτά που υποστήριξε αμετανόητα και πάλι να τα αποδείξει στο δικαστήριο» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως «Το δηλώνω και τώρα ότι, αν έρθει με τη λήξη της συνεδρίασης και πει “ζητώ συγνώμη, σέβομαι τις δικαστικές αρχές και αίρω όσα είπα”, θα αποσύρω τη μήνυση. Γιατί για μένα η μήνυση είναι το έσχατο καταφύγιο που έχει μείνει και όχι η πρώτη επιλογή».

Σε αναρτησή του στο Facebook όπως συνηθίζει ο Παύλος Πολάκης, σχολίασε την απόφαση της Βουλής, λέγοντας πώς «Έχει γίνει θεσμός πλέον σε κάθε σύνοδο της Βουλής να άρει η ΝΔ την ασυλία μου!ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΤΙΜΗ ΕΛΛΑΔΑ (χωρίς λαδέμπορους και αδιευκρίνιστα)

Σε αυτήν παρατίθεται και Δελτίο Τύπου του γραφείου του, στο οποίο τονίζεται πώς η άρση ασυλίας του «αποδεικνύει πόσο πολύ κάποιους από τη ΝΔ, τους ενόχλησε η δραστηριότητα μου και ως υπουργός αλλά και ως Τομεάρχης Διαφάνειας την περίοδο 2019-2023, όταν αναγκαστήκατε να απομακρύνετε 2,3 βουλευτές σας μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν».

Kύρια σημεία της ομιλίας του Παύλου Πολάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του: Έχει καταντήσει έθιμο πλέον, κάθε φορά που ξεκινά και μια νέα σύνοδος της Βουλής να έρχεται προς συζήτηση και μια άρση ασυλίας μου. Αυτό αποδεικνύει πόσο πολύ κάποιους από τη ΝΔ, τους ενόχλησε η δραστηριότητα μου και ως υπουργός αλλά και ως Τομεάρχης Διαφάνειας την περίοδο 2019-2023, όταν αναγκαστήκατε να απομακρύνετε 2,3 βουλευτές σας μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν. Ο κ. Γεωργιάδης μου έχει κάνει μήνυση γιατί όπως λέει τον συκοφαντώ, τον λασπολογώ και τον δυσφημώ επειδή τον αποκαλώ λαδέμπορα, αδιευκρίνιστο και επειδή λέω ότι τα πήρε από τη Novartis. Το κάνει στο έδαφος της αρχειοθέτησης του και με την αίσθηση της παντοδυναμίας που έχει η ΝΔ, λόγω και των εσωτερικών προβλημάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτή την περίοδο. Το κάνει γιατί πιστεύει ότι θα μπορέσει να πνίξει όποια φωνή υπάρχει και βγάζει στη φόρα τα 15 δις των απευθείας αναθέσεων και τον τρόπο με τον οποίο σπαταλιούνται τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Θέλω να είμαι συγκεκριμένος: Δεν παίρνω λέξη πίσω. Ούτε το λαδέμπορας, ούτε το αδιευκρίνιστος, ούτε το χρηματισμό από τη Novartis. Ελπίζω στη δίκη που θα γίνει να βρεθεί ένας δικαστής που θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, έτσι όπως μπήκαν οι Αμερικανοί δικαστές οι οποίοι ανάγκασαν τη Novartis να έρθει σε συμβιβασμό με το Αμερικανικό Δημόσιο πληρώνοντας 345 εκ. δολάρια αποδεικνύοντας ότι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες στην Ελλάδα χρηματίστηκαν για να πριμοδοτήσουν τη Novartis. Το Δικαστικό Συμβούλιο που παρέπεμψε την κ. Τοπυλουπάκη και τον κ. Παπαγγελόπουλο, στο πόρισμα που έβγαλε λέει ξεκάθαρα ότι ορθώς οι εισαγγελείς βρήκαν τους τρεις μάρτυρες που κατέθεσαν στην Αμερική καθώς λόγω της στενής τους σχέσης με τη διοίκηση της Novartis μπορούσαν να συνεισφέρουν στην υπόθεση. Η πράξη αρχειοθέτηση σας, όμως, κ. Γεωργιάδη στηρίζεται στον παράλογο συλλογισμό πως αυτοί οι μάρτυρες είναι αναξιόπιστοι. Το Harvard Project ήταν η προσπάθεια της Novartis να μπουν νωρίς δέκα φάρμακα στη θετική λίστα της χώρα μας γιατί έτσι θα έπαιρναν υψηλή τιμή και επειδή η τιμή στην Ελλάδα αποτελεί βάση για άλλες χώρες θα πολλαπλασιάζονταν τα κέρδη της εταιρείας και στις χώρες αυτές. Αυτός που υλοποίησε το Harvard Project είναι ο κ. Γεωργιάδης με μια μικρή αλλαγή σε μια υπουργική απόφαση η οποία έλεγε ότι για να μπει ένα φάρμακο στη θετική λίστα θα πρέπει να αποζημιώνεται στα 2/3 των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε τουλάχιστον 12 χώρες. Αυτό έγινε στα 2/3 των χωρών που κυκλοφορεί. Δηλαδή κυκλοφορεί σε 4 χώρες, αποζημιώνεται σε 3 μπαίνει στη θετική λίστα. Για τον εισαγγελέα κ. Καψιμάλη επειδή αυτό άλλαξε με μετέπειτα απόφαση και αφού είχαν μπει τα δέκα φάρμακα στη θετική λίστα, ο κ. Γεωργιάδης στράφηκε ως άτομο χαρακτηριστικής “κουφότητας” εναντίον της εταιρείας και άρα είναι αθώος.

Εγώ δεν ζητάω συγνώμη από κανένα ο οποίος διασπάθισε Δημόσιο χρήμα και υπόσχομαι στον Ελληνικό λαό ότι θα συνεχίσω να πολεμάω μέχρι να φτιάξουμε μια έντιμη Ελλάδα.