Αυτή την ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει συνάντηση με τον Χάρη Δούκα, προκειμένου να κλείσει τον κύκλο επαφών και να ανακοινώσει τις αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ.

Μετά τη συνάντηση θα βγει ανακοίνωση για τις κοινοβουλευτικές και κομματικές αλλαγές του ανασχηματισμού Ανδρουλάκη, ενώ τα επικοινωνιακά και οργανωτικά θα ανακοινωθούν σε δεύτερη φάση -ίσως και μέσα στην εβδομάδα.

Μετά και το «ναι» του Παύλου Γερουλάνου και της Άννας Διαμαντοπούλου, ο κ. Ανδρουλάκης θα ανακοινώσει τις εξής αλλαγές:

Στη Βουλή πρώτος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ορίζεται ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος θα κρατήσει και το χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Ανάκαμψης. Το χαρτοφυλάκιο Οικονομίας (επενδύσεις, τράπεζες, ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης) θα ανατεθεί σε άλλο πρόσωπο. Δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος παραμένει ο Δημήτρης Μάντζος. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα αναλάβει ο Δημήτρης Μπιάγκης στη θέση της Ευαγγελίας Λιακούλη.

Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο που θα αποτελείται από 11 έως 13 μέλη

Συστήνεται άτυπο όργανο, το συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο που θα αποτελείται από 11 έως 13 μέλη. Σε αυτό θα συμμετέχουν ο Χάρης Δούκας, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Παναγιώτης Δουδωνής, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Θανάσης Γλαβίνας κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου δεν θα συμμετέχουν στο Πολιτικό Κέντρο, αλλά θα αναλάβουν χαρτοφυλάκια. Ούτε ο Λευτέρης Καρχιμάκης θα συμμετέχει στο συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο, καθώς θα αναλάβει συντονιστής της ομάδας προγράμματος.

Ορίζεται νέος εκπρόσωπος Τύπου ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς και αναπληρώτρια εκπρόσωπος η Όλγα Μαρκογιαννάκη.

Υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει η Άννα Διαμαντοπούλου. Αναμένεται η ανακοίνωση για τους τομείς που θα αναλάβουν οι βουλευτές.