Ακριβώς στις 07:00 το πρωί της Κυριακής (13.10.24) άνοιξαν οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, όπου τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος καλούνται να επιλέξουν για νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ψήφισε λίγο μετά τις 09:00 στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων τονίζοντας πως «σήμερα ψηφίζουμε για την Αλλαγή».

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ψήφισε  στο Ίλιον.

Μέχρι στιγμής η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την α’ Κυριακή. Μέχρι τις 10:00 την α’ Κυριακή είχαν ψηφίσει 34.146 και σήμερα 36.241 με την εκλογική διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά.

Σημειώνεται ότι για τον β’ γύρο δεν καταβάλλεται αντίτιμο ενώ δεν συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας ή του Αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης: Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε, το πετύχαμε με κόπο και με προσπάθεια. Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα ανταπροκριθεί στις προσδοκίες του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ψήφισε ο Χάρης Δούκας: «Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ» (video)

Ο δήμαρχος Αθηναίων ψήφισε λίγο μετά τις 09:00 στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων τονίζοντας πως «σήμερα ψηφίζουμε για την Αλλαγή».

Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας. Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία. Να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε Ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την Aλλαγή! pic.twitter.com/PdwnMcwRke — Haris Doukas (@h_doukas) October 13, 2024