Νέες ισορροπίες στην πυραμίδα της Χαριλάου Τρικούπη δημιουργεί η επανεκλογή Ανδρουλάκη που συνέπεσε με την δημοσκοπική άνοδο του ΠΑΣΟΚ και την ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που εκ των πραγμάτων τον οδηγεί στην απώλεια της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Το οργανόγραμμα που ανακοινώθηκε με αρκετές ώρες καθυστέρηση βάζει σε πρώτο πλάνο την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Παύλο Γερουλάνο, ενώ προκάλεσε τη δημόσια αντίδραση της πλευράς Δούκα, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε μακρά συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. 
Η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος θα μετέχουν – όπως και ο Χάρης Δούκας – στο άτυπο Συντονιστικό Κέντρο που σύστησε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η πρώην Επίτροπος αναλαμβάνει παράλληλα επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού θα είναι ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, διατηρώντας παράλληλα το «χαρτοφυλάκιο» του Ταμείου Ανάπτυξης. 
Η αντίδραση Δούκα 
Ο Χάρης Δούκας αντέδρασε λίγες ώρες μετά από τις ανακοινώσεις, τόσο απέναντι στις συνολικές επιλογές Ανδρουλάκη – καθώς τα στελέχη που τον στήριξαν, όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης,  δεν αναβαθμίστηκαν, όσο και για το γεγονός ότι ο πολιτικός σχεδιασμός ανατέθηκε αποκλειστικά στην Άννα Διαμαντοπούλου. Μέσω  σχολίου του συνεργατών του ο κ. Δούκας ανέφερε ότι «ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση», εννοώντας – σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ότι η Άννα Διαμαντοπούλου δεν μπορεί να εκπροσωπήσει το «όλον ΠΑΣΟΚ», δείχνοντας έτσι ότι στοχεύει να καθιερωθεί ως η «αριστερή πτέρυγα» του κόμματος.  
Παράλληλα, ο Χάρης Δούκας αντέδρασε για το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν δέχθηκε την πρόταση του να συμπεριληφθούν στο Πολιτικό Κέντρο όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος – καθώς έμειναν εκτός τόσο ο Μιχάλης Κατρίνης, όσο και η Νάντια Γιαννακοπούλου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε αντ’ αυτών στελέχη της δικής του επιρροής – όπως την υποψήφια στην Αχαΐα Μαρία Σολωμού και την υποψήφια ευρωβουλευτή Μυρτώ Σαμαρά, αλλά και συμμάχους του όπως ο πρώην υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Γιάννης Βαρδακαστάνης και η Μιλένα Αποστολάκη. 
Αναλυτικά το νέο σχήμα του ΠΑΣΟΚ
Κλείσιμο
Με απόφαση του  Νίκου Ανδρουλάκη, συγκροτήθηκε 9μελές Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο, στο οποίο θα μετέχουν οι:
Χάρης Δούκας
Παύλος Γερουλάνος
Άννα Διαμαντοπούλου
Νίκος Χριστοδουλάκης
Μιλένα Αποστολάκη

Ο μετεκλογικός «ανασχηματισμός» στο ΠΑΣΟΚ συνέπεσε με την καταγραφή της δημοσκοπικής ανόδου του κόμματος – Συνεδριάζει αύριο για πρώτη φορά το 10μελές «Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο»

Content snippet: CookieBar