Νέος εκπρόσωπος Τύπου στο ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ο Κώστας Τσουκαλάς μετά τον εσωκομματικό ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα, η Όλγα Μαρκογιαννάκη αναλαμβάνει αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου.

Ο Κώστας Τσουκαλάς ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2024, μια προσωπική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, και μάλιστα ήταν από τα πρώτα ονόματα που είχε ανακοινώσει. Ήταν από τα στελέχη που στήριξαν την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κώστας Τσουκαλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Γορτυνία Αρκαδίας, την Ιτέα Φωκίδας και την Κωνσταντινούπολη.

Αποφοίτησε το 2008 από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2010 που ίδρυσε το προσωπικό του δικηγορικό γραφείο και έχει χειριστεί τα τελευταία έτη εκατοντάδες υποθέσεις όλων των φασμάτων του Δικαίου. Έχει ειδικευθεί στο Εργατικό Δίκαιο, στο Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό Δίκαιο, όπως και στο Τραπεζικό Δίκαιο με επίκεντρο τη ρύθμιση οφειλών (δικαστικά και εξωδικαστικά).

Είναι πιστοποιημένος δικηγόρος από τον ΕΦΚΑ στη διαδικασία για την έκδοση συντάξεων. Έχει διατελέσει και εξακολουθεί να είναι νομικός σύμβουλος πανελλήνιων συνδικαλιστικών σωματείων, ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων, Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, καθώς και πολλών επιχειρήσεων. Από το 2014 έως 2016 ήταν μέλος στην Πενταμελή Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ για εργατικές υποθέσεις μεταξύ προπονητών και αθλητικών συλλόγων. Τυγχάνει μόνιμος νομικός σύμβουλος του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε επί χρόνια εκλεγμένος εκπρόσωπος των φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη είναι διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κοζάνη, με καταγωγή από την Κρήτη. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

Διαθέτει σημαντική ερευνητική πείρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τη δομική ασφάλεια, την πρόληψη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων στις υποδομές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές.

Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει πλήθος ερευνητικών εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και διεθνή συνέδρια, ενώ είναι αξιολογήτρια των ευρωπαϊκών δράσεων Marie Curie. Στη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας έχει διδάξει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.