Μοιρασιά βαθμών στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ και τη Βικτόρια Πλζέν να έρχονται ισόπαλοι με 2-2.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την Βικτόρια Πλζεν στην Τούμπα, για την τρίτη αγωνιστική της League Phase του Europa League, με τους Τσέχους να σκοράρουν στο 2ο λεπτό, αλλά το VAR επενέβη και ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ.

Τα δύο γκολ της Πλζεν στο ξεκίνημα του ματς, ακόμα και αν ακυρώθηκε το ένα, άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα από νωρίς και έκαναν τον ΠΑΟΚ να «κυνηγάει» από την έναρξη του παιχνιδιού μέχρι και τα τελευταία λεπτά που ισοφάρισε.

Ωστόσο οι παίκτες του Μίροσλαβ Κούμπεκ κατάφεραν τελικά να ανοίξουν το σκορ στο 31’ με τον Χάβελ, ενώ οκτώ λεπτά μετά πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Βίντρα. Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν είχε κλασσική ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τους Τόμας και Κωνσταντέλια να είναι σχεδόν… μόνοι τους επιθετικά.

Ο Μπάμπα ήταν αμφίβολος πριν το ματς, όμως με την είσοδό του ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ και «έσωσε» τον βαθμό για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Στη δεύτερο ημίχρονο η Πλζεν προσπάθησε να διαχειριστεί το προβάδισμά της, μέχρι τη στιγμή που ο Ντουέ αποβλήθηκε (70’) με δεύτερη κίτρινη, μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Ζίβκοβιτς.

Έλειψε πολύ για τον ΠΑΟΚ, ο… καλός Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον αρχηγό του Δικεφάλου να μην έχει καλή βραδιά στην Τούμπα και να μη βοηθά την ομάδα του. Παρόμοια εικόνα και από τον Τάισον που οι δύο τους διεκδίκησαν με αξιώσεις το βραβείο του… Χρυσού Βατόμουρου στο ματς.

Από εκεί και πέρα οι Τσέχοι προσπάθησαν να… σβήσουν το ματς, με τον ΠΑΟΚ να επιχειρεί στα τελευταία 15 λεπτά να μειώσει το σκορ. Κάτι που κατάφερε με τον Τισουντάλι στο 84ο λεπτό με υπέροχη καρφωτή κεφαλιά.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Ο Ουρς Σνάιντερ και οι βοηθοί του… γλύτωσαν αρκετές φορές από επέμβαση του VAR, ειδικά στη φάση του πρώτου γκολ της Πλζεν.

Τα τελευταία λεπτά του ματς ήταν… θρίλερ με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης και την Βικτόρια Πλζεν να παλεύει να κρατήσει το «τρίποντο» με παίκτη λιγότερο. Η πίεση των παικτών του Λουτσέσκου ήταν αφόρητη, κατασκηνώνοντας στην περιοχή των Τσέχων και στις καθυστερήσεις (90′ +3) πέτυχαν την ισοφάριση με την κεφαλιά του Μπάμπα από την μικρή περιοχή.

Ο Λάιονελ Τσουντί έπιασε δουλειά από το ξεκίνημα τους ματς, όταν στο 2ο λεπτό ακύρωσε για οφσάιντ το γκολ της Πλζεν. Ο Ελβετός τσέκαρε και την πτώση του Μπράντον στο 14ο λεπτό για πέναλτι, χωρίς ωστόσο να μεταφέρει στον διαιτητή κάποια παράβαση. Στη φάση του πρώτου γκολ της Πλζεν, ο επόπτης σήκωσε τη σημαία, αλλά το VAR επενέβη και μέτρησε κανονικά το τέρμα του Χάβελ (31’).

ΣΚΟΡΕΡ: 84’ Τισουντάλι, Μπάμπα 90’ +3 – 31’ Χάβελ, 39’ Βίντρα

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Ότο, Καμαρά, Μπακαγιόκο, Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τάισον, Τόμας.

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ: Γέντλικα, Γέμελκα, Μάρκοβιτς, Ντουέ, Κάντου, Κάλβατς, Σόϊκα, Χάβελ, Σούιτς, Βίντρα, Αντού

Σε δύο εβδομάδες, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ (7/11, 22:00) στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ η Βικτόρια Πλζεν υποδέχεται την Ρεάλ Σοσιεδάδ (7/11, 22:00), για την πέμπτη αγωνιστική της League Phase του Europa League.