Σε κακό βράδυ βρέθηκε απόψε ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» ήταν ανταγωνιστικό μόλις για ένα ημίχρονο κόντρα στην Τσέλσι, στο δεύτερο όμως… κατέρρευσε, με συνέπεια να ηττηθεί με σκορ 1-4 στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με την ορμή που του έδωσε το «καυτό» ΟΑΚΑ κατάφερε από το 2’ να πραγματοποιήσει την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο Μλαντένοβιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Γέντβαϊ πήρε την κεφαλιά με τον γκολκίπερ της Τσέλσι να κάνει μια πολύ δύσκολη απόκρουση! Στο 4′ το καλό μακρινό σουτ του Ουναΐ έφυγε λίγο άουτ.

Ωστόσο, παρά το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων, η Τσέλσι κατάφερε στο 23’ να… παγώσει το ΟΑΚΑ. Ο Χολ έκανε την μπαλιά, ο Φέλιξ πάσαρε με το κεφάλι στον Μούντρικ, ο Ουκρανός με τη μια ξαναβρήκε τον Πορτογάλο άσο και ο τελευταίος από κοντά διαμόρφωσε το 0-1 για την Τσέλσι.

Στο 28′ το φοβερό σουτ του Φερνάντες έδιωξε σε κόρνερ ο Ντραγκόφσκι. Η Τσέλσι στη συνέχεια ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και δεν έδωσε το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει ευκαιρίες, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς κάτι άλλο αξιοσημείωτο.

Στο β’ μέρος, ωστόσο, το γήπεδο… κατηφόρισε υπέρ της Τσέλσι, με τους Άγγλους να τελειώνουν με συνοπτικές διαδικασίες το ματς με τρία γκολ σε δέκα λεπτά! Στο 49′ ο Μούντρικ με σκαστή κεφαλιά από την μικρή περιοχή νίκησε τον Ντραγκόφσκι και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του για το 0-2.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έξι λεπτά αργότερα (55’) έγινε και το 0-3! Ο Ζοάο Φέλιξ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Ο «εφιάλτης» για τον Παναθηναϊκό τελειωμό δεν είχε, μιας και στο 58’ η Τσέλσι κέρδισε και πέναλτι σε χέρι του Μαντσίνι σε σουτ του Φέλιξ. Ο Ενκουνκού εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 0-4 για τους Λονδρέζους.

Τίποτα δεν άλλαξε δραματικά στη συνέχεια, με τον Παναθηναϊκό απλώς να μειώνει στο 69’ με τον Φακούντο Πελίστρι, οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Το 10λεπτο μεταξύ 49’-59’ έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης, καθώς σε εκείνο το διάστημα η Τσέλσι πέτυχε τρία γκολ, με το ματς κάπου εκεί ουσιαστικά να τελειώνει.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο προσπάθησε με τις αλλαγές του (Βαγιαννίδης, Τετέ, Τζούρισιτς, Σπόραρ, Μπακασέτας) να διαφοροποιήσει την κατάσταση του αγώνα, αλλά όταν το έκανε ήταν ήδη αργά, καθώς το σκορ ήταν στο 0-4…

Ο Γερεμέγεφ… δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα και δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του γηπέδου. Η απουσία του Φώτη Ιωαννίδη από έναν τέτοιου βεληνεκούς αγώνα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ο Πορτογάλος Νόμπρε είχε ένα πολύ εύκολο βράδυ, χωρίς δύσκολες φάσεις και τα πήγε ικανοποιητικά.

Σε καμία στιγμή του αγώνα δεν χρειάστηκε να επέμβει ο VAR, καθώς από το ματς έλειπαν οι φάσεις που θα μπορούσαν να χρειαστούν την επέμβαση της τεχνολογίας.

Πελίστρι 69′ – Φέλιξ 22’, Μούντρικ 49’, Φέλιξ 55’, Ενκουνκού 59’

Τζουργκάρντεν – Παναθηναϊκός (7/11, 22:00)

Τσέλσι – Νόα (7/11, 22:00)