Μία αγωνιστική κράτησε η… χαρά του Παναθηναϊκού. Μετά τη νίκη στην Κρήτη επί του ΟΦΗ, οι «πράσινοι» επέστρεψαν στα αρνητικά αποτελέσματα, με τον Άρη να παίρνει 1-1 στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Super League και να ανεβαίνει προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας το ματς του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ για να δει αν θα μείνει εκεί. Αποδοκιμασίες στο φινάλε για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο που πλέον είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε βελτιωμένος σε αυτό το παιχνίδι και είχε τις ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Δεν τα έβαλε όμως και στο τέλος το πλήρωσε. Μόλις στο 4′ ο Γερεμέγεφ δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση ενώ στο 16′ ο Βαγιαννίδης ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Φρίντεκ.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, χωρίς να δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες και πάνω που ο Άρης έδειξε να ξεθαρρεύει έχοντας μία καλή στιγμή με τον Ντιαντί στο 31′, ήρθε το γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Τετέ βρήκε τον Μπακασέτα, εκείνος γύρισε και από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Βραζιλιάνο που έκανε το 1-0 με το μυτάκι από κοντά.

Ο Ίνγκασον με σωτήριο τάκλιν στο 46′ έκοψε σημαντική ευκαιρία του Άρη, Γερεμέγεφ και Αράο έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια ενώ στο 54′ ο Βέλεθ έκοψε σε τετ α τετ τον Γερεμέγεφ και στην επαναφορά ο Τετέ σούταρε έξω. Λίγο αργότερα πάλι ο Τετέ δεν μπόρεσε να σκοράρει και στο 71′ ο Μορόν με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-1 από πάσα Σαβέριο.

Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να έχουν πάρει ωστόσο τη νίκη, αν στο 81′ ο Κουέστα δεν νικούσε σε τετ α τετ τον Ιωαννίδη από κάθετη του Ουναΐ.

Θα μπορούσαμε να βάλουμε τις πολλές ευκαιρίες που είχε μετά το 1-0 ο Παναθηναϊκός ώστε να «κλειδώσει» τη νίκη. Δεν βρήκε δεύτερο γκολ και στο τέλος το πλήρωσε.

Η είσοδος του Σαβέριο έδωσε πνοή επιθετικά στον Άρη, με τον άσο από το Εκουαδόρ να έχει και την ασίστ στο γκολ του Μορόν.

Ο Φρίντεκ δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή μέρα και ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ από την πλευρά του.

Καλή διαιτησία από τον Φέλιξ Τσβάιερ που πλην της φάσης που ζήτησε πέναλτι ο Βαγιαννίδης από το μαρκάρισμα του Φρίντεκ στο 16’, δεν είχε κάποια δύσκολη περίπτωση.

Η φάση του Βαγιαννίδη ήταν η μόνη που θα μπορούσε να παρέμβει το VAR αν έκρινε πως υπάρχει παράβαση. Δεν υπήρξε παρέμβαση όμως.

Τετέ (33’), Μορόν (77’)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Ινγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73’ Ουναϊ), Τετέ, Μπακασέτας, Πελίστρι (73΄Τζούρισιτς), Γερεμέγεφ (61’ Ιωαννίδης).

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Βέλεθ (75’ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Φρίντεκ (58’ Χουάνκαρ), Σιφουέντες, Μανού Γκαρσία (75’ Νταρίντα), Μόντσου, Ντιαντί, Μορόν (83’ Κουαϊσον), Σίστο (58’ Σαβέριο).

O Παναθηναϊκός παίζει εκτός έδρας με τον Βόλο (3/11) και ο Άρης εντός με τον Λεβαδειακό (3/11).