Πέτρος Παππάς: Υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ταμπουρωθεί στην Κουμουνδούρου και ετοιμάζονται να το κάνουν Κούγκι

Για υποδειγματική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ που δείχνει πολιτικό πολιτισμό, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς , ενώ αντίθετα για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της πολιτικής εξαθλίωσης».

Ένα κόμμα το οποίο λέει ότι θα κάνει συνέδριο όλο το προηγούμενο διάστημα, αποφασίζει μια ώρα πριν από την Κεντρική Επιτροπή να αλλάξει και να βάλει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος της Αθήνας, στις 10 του Νοέμβρη, εξήγησε ο Πέτρος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Μιλάμε για ένα κόμμα σε απόλυτη εκτροπή, ένα κόμμα το οποίο έχει γίνει περίγελος του πολιτικού συστήματος αλλά και του κόσμου. Βγαίνουμε στον δρόμο και ντρεπόμαστε που είμαστε στελέχη αυτού του κόμματος γιατί έχουμε κόσμο ο οποίος πραγματικά έχει πιστέψει σε αυτή την προσπάθεια και βλέπει κάποια στελέχη να έχουν κολλήσει πάνω στις καρέκλες, να έχουν ταμπουρωθεί στην Κουμουνδούρου και να ετοιμάζονται να το κάνουν Κούγκι», ανέφερε.

«Προσπαθούν να κάνουν ένα μικρό συνέδριο, λέει 600 θα χωράει. Δεν ξέρω αν θα το κάνουν στο στάδιο του Περιστερίου, αν το έχουν κλείσει και αυτό. Πράγματα τα οποία ευτελίζουν την διαδικασία δημιουργούν φοβερή δυσαρέσκεια, μια φοβερή οργή στον κόσμο. Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν ένα μικρό αριστερό κόμμα, στο οποίο θα συζητάνε για τα γεγονότα της Τασκένδης του 1955. Συγγνώμη, αλλά αυτό το κόμμα δεν μπορεί να περιλαμβάνει τους προοδευτικούς», τόνισε.

Αυτό το οποίο συνέβη στην Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, οι ερμηνείες που επιχειρούν να δώσουν κάποιοι στο καταστατικό, το γεγονός ότι αποσυνδέεται η εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογή προέδρου, σημαίνει ότι η ίδια Κεντρική Επιτροπή που έκανε τη μομφή στο Στέφανο Κασσελάκη θα υφίσταται και μετά την εκλογή. Και αν υποθέσουμε ότι εκλέγει τον Κασσελάκη, η Κεντρική Επιτροπή θα κάνει ξανά μομφή εναντίον του, δηλαδή πράγματα οποία είναι αδιανόητα για τη λειτουργία του κόμματος, τόνισε ο κ. Παππάς.

«Άλλαξαν την ημερομηνία του συνεδρίου. Λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία ούτε απαρτία είχε. 90 άνθρωποι έμειναν στο τέλος. Σε κάποια φάση έβλεπα τις φωτογραφίες. Ήταν 10 μέσα και συζητούσαν για τα γεγονότα της Τασκένδης του 55, για τη διάσπαση του 89 και τη διάσπαση του 68. Δεν ξέρω αν θέλουν ένα μικρό κομμουνιστογενές κόμμα, αλλά νομίζω ότι είναι τελείως αποσυνδεδεμένοι από την κοινωνία. 

Η κυρία Γεροβασίλη είπε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ότι δεν αρκούν οι υπογραφές και το πόθεν έσχες. Πραγματικά αυτά τα οποία συμβαίνουν δείχνουν τον φόβο. Δείχνουν τον πανικό. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να πάνε πίσω τις εκλογές και να περιορίσουν τη διαδικασία», είπε ο Πέτρος Παππάς και συνέχισε:

«Αυτό το οποίο είπε ο κύριος Κασελάκης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να ρευστοποιηθεί σε ένα νεφελώδες σχήμα, κάτι σαν το Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία που είδαμε ότι απέτυχε. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για τα υφιστάμενα πολιτικά κόμματα. Δεν μιλάμε για μια διαδικασία συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων, η οποία είναι απαραίτητη. Μα προσπαθούν καταρχήν να αλλάξουν τους όρους του συνεδρίου».

Τι απάντησε ο Πέτρος Παππάς για το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εχουμε ένα κόμμα που αυτή τη στιγμή δεν έχει πρόεδρο, γιατί το επέλεξαν κάποιοι. Όλη αυτή η νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι αυτοί οι γραφειοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να πορεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς πρόεδρο αυτή τη στιγμή και τα ποσοστά μας έχουν πέσει στο 6,5%. Το συνέδριο, που είναι το ανώτατο όργανο κάθε κόμματος, θα ανέτρεπε αυτή την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Εμείς θέλουμε εκλογές και ο κόσμος θέλει δημοκρατικές διαδικασίες, τόνισε.

Στο ερώτημα αν θα μείνει στο κόμμα αν δεν εκλεγεί πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης, η απάντηση του ο Πέτρου Παππά ήταν:

«Ο Κασσελάκης είναι ένα πρόσωπο. Το θέμα είναι τι κόμμα θέλουμε. Θέλουμε ένα κόμμα μεγάλο και ανοιχτό που να σέβεται τις διαδικασίες, που να θέλει να έρχονται εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, ή θέλουμε ένα μικρό κόμμα ταμπουρωμένο στην Κουμουνδούρου, το οποίο θα βαυκαλίζεται με τα γεγονότα της Αριστεράς του 1968».

«Μια ομάδα ηγετική βρίσκεται στον κόσμο της και οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3%»

Θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πάντα, να τον διαγράψουν, να πάνε τις εκλογές πίσω, ίσως μπλοκαριστεί η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη, ανέφερε ο Πέτρος Παππάς, προσθέτοντας:

«Η Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, χωρίς απαρτία με καμιά 90 άτομα που έμειναν μέσα, αποφάσισε ότι δεν μπορεί το συνέδριο να αποφασίσει για τίποτα άλλο πέρα από την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων και των θέσεων του κόμματος.

Η Κεντρική Επιτροπή έπρεπε να αντικατασταθεί. Πέρυσι το καλοκαίρι, όταν έγινε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τότε δεν υπήρχε ο Κασσελάκης στο σκηνικό, τότε έπρεπε να αντικατασταθεί.

Αλλά τότε υπήρχε μια άλλη ομάδα στο ΣΥΡΙΖΑ της κυρίας Αχτσιόγλου, η οποία επεδίωκε γρήγορα γρήγορα για να εκλεγεί η ίδια, να φτάσουμε ξανά σε εκλογικές διαδικασίες. Υπάρχουν μεθοδεύσεις αναντίστοιχες της επιθυμίας της κοινωνίας. Η κοινωνία είναι αλλού. Και μια ομάδα ηγετική του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται απόλυτα στον κόσμο της και οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο 3%».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι φορέας μιας εντολής και μιας επιθυμίας του κόσμου, του προοδευτικού κόσμου να αποκτήσει μια μεγάλη παράταξη. Κάποιοι δεν το θέλουν αυτό. Κάποιοι θέλουν να έχουν ένα μικρό κόμμα, ένα κόμμα στο οποίο θα φέρουν ενδεχομένως πίσω. Σε αυτό το κόμμα δεν μπορεί να συμμετέχει πλειοψηφικά ο δημοκρατικός κόσμος.

Εγώ ελπίζω ότι θα ανατραπούν αυτοί οι σχεδιασμοί όσων το επιδιώκουν και ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα. Ειδεμή θα επιστρέψει στο ΚΚΕ εσωτερικού, εκεί από όπου ξεκίνησε και εκεί από όπου μάλλον θέλουν να το κρατήσουν αυτοί που θέλουν να το κρατήσουν», είπε καταλήγοντας, ο Πέτρος Παππάς.