Με πέντε αγωνιστικές τιμωρήθηκε από την αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FA) ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της Νότιγχαμ με τη Φούλαμ στις 28 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την FA, ο ισχυρός άνδρας της Νότιγχαμ Φόρεστ είχε επιδείξει «απρεπή συμπεριφορά» στη φυσούνα του «Σίτι Γκράουντ», μετά το τέλος του ματς με τους «κότατζερς», κι έτσι του επεβλήθη η προαναφερθείσα τιμωρία.

Αν και ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, η αρμόδια επιτροπή της FA έκρινε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία, τιμωρώντας τον με ποινή αποκλεισμού για πέντε παιχνίδια της Φόρεστ.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω ματς η Νότιγχαμ είχε ηττηθεί με 1-0 σκορ από τη Φούλαμ.

«Ο Ευάγγελος Μαρινάκης της Νότιγχαμ Φόρεστ τιμωρήθηκε από την ανεξάρτητη Ρυθμιστική Επιτροπή.

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης κατηγορήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά μετά τον αγώνα της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League με τη Φούλαμ το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Υποστηρίχθηκε ότι η συμπεριφορά του γύρω από την περιοχή του τούνελ μετά το τελευταίο σφύριγμα ήταν απρεπής. Αρνήθηκε αυτή την κατηγορία, αλλά αυτή αποδείχθηκε από την ανεξάρτητη Ρυθμιστική Επιτροπή και τού επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στο στάδιο/γήπεδο για πέντε αγώνες.

Οι γραπτοί λόγοι για τις αποφάσεις της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Επιτροπής θα δημοσιευθούν εν ευθέτω χρόνω».

Nottingham Forest’s Evangelos Marinakis has been sanctioned by an independent Regulatory Commission.
Full statement: https://t.co/UCVnA2FFdA pic.twitter.com/V7H7DY1Os8
— FA Spokesperson (@FAspokesperson) October 18, 2024

Εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, η Αγγλική Ομοσπονδία τιμώρησε τόσο τον προπονητή της Νότιγχαμ, Νούνο Εσπιρίτο Σάντος όσο και τον κεντρικό χαφ Γκίμπς Γουάιτ για το ματς εναντίον της Μπράιτον (22/09).

Ο Σάντος όπως έκανε γνωστό η FA, τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές για υβριστικά σχόλια προς έναν διαιτητή του αγώνα κάτι που ενεργοποίησε και την τιμωρία μιας αγωνιστικής με αναστολή, που τον βάραινε από τον αγώνα με την Έβερτον.

Επίσης του επιβλήθηκε και πρόστιμο 55.000 χιλιάδες λίρες, και αντίστοιχα στον Γκιμπς Γουάιτ, τιμωρία μίας αγωνιστικής και πρόστιμο 20.000 λιρών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μία εβδομάδα η Νότιγχαμ Φόρεστ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 750.000 λιρών και δέχθηκε προειδοποίηση για την «ανάρμοστη συμπεριφορά» της από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) σε σχέση με τα σχόλια που δημοσίευσε ο σύλλογος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ήττα με 2-0 από την Έβερτον σε αγώνα της Premier League την Κυριακή, 21 Απριλίου.