O Paul Di Anno έχασε τη μάχη για τη ζωή μόλις στα 66 του χρόνια.

O πρώτος τραγουδιστής στην ιστορία των Iron Maiden, ο Paul Di Anno, απεβίωσε την Δευτέρα σε ηλικία 66 ετών.

Ο πρώτος τραγουδιστής των Iron Maiden, στους δύο πρώτους studio δίσκους του συγκροτήματος (“Iron Maiden”, “Killers) αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια πολλά προβλήματα υγείας για τα οποία είχε δεχθεί βοήθεια και από τους Maiden.

“Εκ μέρους της οικογένειάς του, η Conquest Music με λύπη επιβεβαιώνει τον θάνατο του Paul Andrews, γνωστού ως Paul Di’Anno», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. «Ο Paul απεβίωσε στο σπίτι του στο Salisbury σε ηλικία 66 ετών” συμπληρώνουν.

Λιγότερο από δύο μήνες πριν, ο Paul Di Anno, που πραγματοποιούσε τις συναυλίες του σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, μιλούσε για την πρόοδο της θεραπείας του, και αφού είχαν περάσει δύο χρόνια από μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση στο γόνατο. Όπως είχε τονίσει, όλα ήταν πιο δύσκολα για εκείνον λόγω του «κακού προγράμματος υγείας» στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναγκαζόταν να παρακολουθείται από γιατρούς στην Κροατία.

Ο Di’Anno γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Chingford του Ανατολικού Λονδίνου. Λόγω του Βραζιλιάνου πατέρα του, ο Di’Anno είχε διπλή βρετανική και βραζιλιάνικη υπηκοότητα. Πέρασε τα εφηβικά του χρόνια τραγουδώντας σε διάφορα ροκ συγκροτήματα και δουλεύοντας ως χασάπης στο Station Road και ως σεφ σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ “The History of Iron Maiden – Part 1: The Early Days” των Iron Maiden, τον σύστησε στο συγκρότημα ο ντράμερ Doug Sampson, ένας παλιός φίλος του Harris από τις μέρες του στο συγκρότημα Smiler.

Περίπου εκείνη την εποχή υιοθέτησε για πρώτη φορά το καλλιτεχνικό όνομα Di’Anno, το οποίο αργότερα θα χρησιμοποιούσε για να ισχυριστεί την ιταλική του καταγωγή. Η πρώτη τους οντισιόν με τον Rod Smallwood φέρεται να απέτυχε όταν ο Di’Anno συνελήφθη επειδή επιδείκνυε δημόσια το σουγιά του.

Η τελευταία συναυλία του Di’Anno με το συγκρότημα ήταν στις 10 Σεπτεμβρίου 1981 στο Odd Fellow’s Mansion στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Το 1981, ο Di’ Anno εγκατέλειψε τους Iron Maiden μετά από μια συνάντηση με το συγκρότημα και τον μάνατζέρ τους Rod Smallwood.

Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο The Beast περιλαμβάνεται ένα κεφάλαιο με ιστορίες και σχόλια σχετικά με τον Di’Anno γραμμένα από πρώην συναδέλφους του συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένων των Dennis Stratton, John Wiggins και Steve Hopgood. Το βιβλίο ήταν αμφιλεγόμενο γιατί αναφερόταν στην κατάχρηση διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, ενώ περιείχε και πολλές αναφορές για τη βία του Di’Anno απέναντι σε ανθρώπους και την εξήγηση του ban που “έφαγε” στην Αμερική. Ήταν πέντε φορές παντρεμένος και είχε έξι παιδιά.

Aυτό είναι το ποστ των Iron Maiden για το θάνατο του πρώτου τραγουδιστή τους

Monday 21st October 2024
We are all deeply saddened to learn about the passing of Paul Di’Anno earlier today. Paul’s contribution to Iron Maiden was immense and helped set us on the path we have been travelling as a band for almost five decades. His pioneering presence as a… pic.twitter.com/pqskpLPBwc— Iron Maiden (@IronMaiden) October 21, 2024