Ελεύθερος αφέθηκε το περασμένο Σάββατο (12/10) ο άνδρας που είχε ανοίξει πυρ κατά του γνωστού κομμωτή Πάνου Καλλίτση το 2016, ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα έπεσε ξανά στα χέρια των Αρχών, αυτή τη φορά για ναρκωτικά.

Ο 50χρονος σήμερα άνδρας, μαζί έναν ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. και έναν Ιρακινό, συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του γνωστού κομμωτή, στην προσπάθειά τους να τον ληστέψουν. Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη των τριών, τέσσερις μήνες μετά το περιστατικό.

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ της εποχής, ως φυσικοί αυτουργοί είχαν αναγνωριστεί ο 50χρονος και ο Ιρακινός. Όσο για τον ειδικό φρουρό, ο ρόλος του φαίνεται να περιοριζόταν στην παρακολούθηση του Πάνου Καλλίτση.

Ήταν 30 Ιανουαρίου 2016 όταν -το πρώην πλέον ζευγάρι- Πάνος Καλλίτσης και Έλενα Χριστοπούλου επέστρεφαν στο σπίτι όπου διέμεναν τότε στην περιοχή του Λυκαβηττού. Όταν ο γνωστός κομμωτής άνοιξε την πόρτα του γκαράζ, ο 50χρονος ηθικός αυτουργός που είχε στήσει ενέδρα στο ζευγάρι κατάφερε και τρύπωσε στο εσωτερικό του. Με αστραπιαίες κινήσεις ο Πάνος Καλλίτσης, αντιλαμβανόμενος πως κάτι δεν πήγαινα καλά, καταφέρνει και κλειδώνει τις πόρτες του ΙΧ που οδηγούσε, ενώ ανοίγει ξανά την πόρτα του γκαράζ.

Όταν ο κομμωτής έβαλε μπρος και επιχείρησε να διαφύγει με όπισθεν ο δράστης πυροβόλησε μία φορά τραυματίζοντας στο χέρι την Έλενα Χριστοπούλου. Εκείνη τη στιγμή ο Πάνος Καλλίτσης βγήκε από το αυτοκίνητό του και ξεκίνησε να παλεύει και με τον δεύτερο δράστη, τον Ιρακινό, που επιχειρούσε μαζί με τον 50χρονο να ακινητοποιήσουν την τότε σύζυγό του.

Πάνω στην πάλη που ακολούθησε ο 50χρονος πυροβόλησε στο στήθος τον Πάνο Καλλίτση, ενώ κατά τη διαφυγή τους -και ενώ ο Πάνος Καλλίτσης είχε τις αισθήσεις του- οι δράστες τον πυροβόλησαν ξανά, αυτή τη φορά στα πόδια.

Οι δράστες τελικά εξαφανίστηκαν από το σημείο δίχως την τσάντα με το χρηματικό ποσό που είχε μαζί τους ο Πάνος Καλλίτσης. Λίγους μήνες αργότερα η ΕΛ.ΑΣ. μετά από ενδελεχή έρευνα κατάφερε να φτάσει στα ίχνη τους και οι δράστες οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Όπως προαναφέρθηκε, πριν από μερικές ημέρες, και συγκεκριμένα στις 12/10, οι Αρχές έπεσαν και πάλι μπροστά στον 50χρονο ηθικό αυτουργό της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του Πάνου Καλλίτση, ερευνώντας σχετικές πληροφορίες που είχαν πως μετά την αποφυλάκισή του ασχολείται με το εμπόριο ναρκωτικών.

Αρχικά εντόπισαν στην Πάτρα, έναν 41χρονο, ο οποίος είχε στην κατοχή του μικροποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης, τα οποία είχε προμηθευτεί από τον 50χρονο, τον οποίο συνέλαβαν τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του.

Σε έρευνες στις οικίες τους εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων 16,76 γραμμάρια κοκαΐνης, 1 γραμμάριο ΡΟΖ κοκαΐνης, τρεις ζυγαριές ακριβείας, 675 ευρώ, ένα πιστόλι των 32 mm με σιγαστήρα και ένα γεμιστήρα με επτά φυσίγγια, καθώς και μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (tazer).