«Ο Γκονζάλες, αναβάτης της συνεργαζόμενης ομάδας Gresini, κλήθηκε από τους διοργανωτές πριν την έναρξη του αγώνα και ιδιωτικά φόρεσε το διακοσμητικό Hachimaki, το οποίο διαμοίρασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν και ήταν μια ακούσια πράξη από τον Ευρωπαίο αναβάτη που δεν αντιλαμβάνεται την κινέζικη ιστορία, η συμπεριφορά αυτή πλήγωσε το εθνικό συναίσθημα των Κινέζων αναβατών και του κοινού.

Η QJMotor απαίτησε από την ομάδα Gresini να απολύσει τον Μανού Γκονζάλες για εθνικούς λόγους.

Την περασμένη Κυριακή στο Μοτέγκι της Ιαπωνίας ο Μανού Γκονζάλες ανέβαινε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου έχοντας κατακτήσει την πρώτη του νίκη στη Moto2 με την ομάδα QJMotor Gresini Racing. Η γιορτή ωστόσο κράτησε λίγο για τον Ισπανό αναβάτη ο οποίος βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την πόρτα εξόδου από την ομάδα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της QJMotor ένα αναπάντεχο γεγονός δυσαρέστησε πολύ τους ανθρώπους της κινεζικής εταιρείας. Ο αναβάτης προσκλήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα από τους Ιάπωνες διοργανωτές να φορέσει ένα παραδοσιακό μαντίλι που ονομάζεται Bojumaki στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της QJMotor αυτή η κίνηση ήταν απαράδεκτη καθώς το συγκεκριμένο μαντίλι έχει να κάνει με το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και τις εχθροπραξίες μεταξύ της Κίνας και της Ιαπωνίας που άφησε πολλούς νεκρούς πίσω της.

Όπως ήταν λογικό, τα social media στην Κίνα βούιξαν για το συμβάν και γρήγορα οι επικεφαλής της QJMotor αντέδρασαν. Απαίτησαν από την ομάδα Gresini και τους διοργανωτές να κατεβάσουν κάθε φωτογραφία και κάθε βίντεο της συγκεκριμένης στιγμής και ταυτόχρονα να ολοκληρώσουν άμεσα τη συνεργασία τους με τον Μανού Γκονζάλες.

Μετά το συμβάν η Qianjiang Motorcycle ήρθε σε διαπραγμάτευση με τον συνεργάτη της, Gresini, απαιτώντας όλες οι σχετικές φωτογραφίες και κάθε άλλο σχετικό υλικό να απομακρυνθούν άμεσα και η ομάδα να διακόψει τη συνεργασία της με τον αναβάτη».