Το δώρο γενεθλίων του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι μια Ferrari του (σχεδόν) εκατομμυρίου.

Κάθε χρόνο από τότε που προσγειώθηκε στο Μιλάνο για λογαριασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας της AC Milan, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στα γενέθλιά του έχει καθιερώσει να αγοράζει ένα αυτοκίνητο. Το γκαράζ του έχει γεμίσει με Ferrari, Maserati και Porsche, αλλά φέτος αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση.

Αυτόν τον Οκτώβριο ο Σουηδός πρώην ποδοσφαιριστής και νυν Σύμβουλος της AC Milan, αποφάσισε να αγοράσει το πιο ακριβό αυτοκίνητο που έχει πάρει μέχρι τώρα. Για τα 43 του χρόνια επέλεξε μια Ferrari SF90 XX Stradale η οποία ανάλογα με την έκδοση μπορεί να φτάσει έως και τις 900.000 ευρώ.

Πέρυσι, ο Ζλάταν αγόρασε μια Ferrari Purosangue και πριν μερικά χρόνια πήρε μια Monza SP2, μια Daytona SP3 και μια 812 Competizione. Τώρα ήταν η σειρά της SF90 XX Stradale η οποία είναι η πιο ακριβή από όλες. Χρησιμοποιεί έναν V8 κινητήρα 4.0 λίτρων με δύο τούρμπο και 3 ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 986 ίππους και 800 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 8τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη, ενώ οι επιδόσεις είναι ακραίες. Τα 0-10 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε μόλις 2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 340 χλμ./ώρα.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχει ξεχάσει το παρελθόν του ως πρεσβευτής της Volvo για τα καλά και πλέον οι επιλογές του κινούνται από Ferrari, σε Maserari και Porsche. Το πιο επιτυχημένο πάντως ήταν το σχόλια στο instagram post που έκανε με τους φίλους του Σουηδού σταρ να αναφέρουν: «Ο Ζλάταν δεν γιορτάζει τα γενέθλιά του, τα γενέθλια γιορτάζουν τον Ζλάταν». «Ο Ζλάταν δεν χρειάζεται αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο χρειάζεται τον Ζλάταν»!