Την άρνηση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των Σπαρτιατών, συγκέντρωσε η τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Λιβάνιος πήρε το λόγο και εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να μην κάνει δεκτή την2 τροπολογία.

Όπως είπε θα πρέπει να δουλέψουν όλοι από κοινού προκειμένου να φτιαχτεί μια ρύθμιση που θα περιλαμβάνει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης και να έρθει πως ψήφιση “κάποια στιγμή, εγκαίρως στη Βουλή.

«Εμείς σε αντίθεση με τη μηδενιστική πολιτική που έχετε επιλέξει, ακούμε προτάσεις. Υπάρχουν και άλλα θέματα στην τροπολογία. Έγινε διάλογος και προετοιμασία. Εμείς σε τροπολογία που διακρίνουμε θετικά στοιχεία είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε και κάποια στιγμή θα συζητηθεί εν καιρώ. Και μη προσπαθείτε να μηδενίσετε τα πάνα και να διεκδικήσετε κομμάτια που δεν σας αξίζουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για τροπολογία που επαναφέρουμε καθώς έχει κατατεθεί για πρώτη φορά τον 9/23. Που σας είπαμε ότι προτείνουμε ρύθμιση για να αναστέλλεται η χρηματοδότηση ανεξάρτητα από το κόμμα κέλυφος που δίνονται τα λεφτά», είπε νωρίτερα ο Παναγιώτης Δουδωνής υποστηρίζοντας την τροπολογία και σημείωσε: «συνολικά 1.081.477 ευρώ, χρήματα του ελληνικού λαού δόθηκαν στους Σπαρτιάτες, επειδή αγνοήσατε την τροπολογία μας. 1,081 εκατ. ευρώ κόστισε η αβελτηρία της κυβέρνησης και η έλλειψη διάθεσης να κόψει τα χρήματα αυτά από το κόμμα που απαγορεύτηκε η συμμετοχή του στις εκλογές. Τι άλλο να πει κανείς να υποστηρίξει την τροπολογία;».

Νωρίτερα πάντως υπήρξε ένταση και καυγάς μεταξύ του επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα και του Παναγιώτη Δουδωνή του ΠΑΣΟΚ. Αρχικά ο κ. Στίγκας πήρε το λόγο και επιτέθηκε με σφοδρότητα τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον Νίκο Ανδρουλάκη προσωπικά.

«Προκαλώ τον Νίκο Ανδορυλάκη με αυτό το χαμηλό πολιτικό ανάστημα, να έρθει εδώ στο ναό της δημοκρατίας να με αντιμετωπίσει. Να γίνει διάλογος να μας ακούσει ο κόσμος έξω. Να έρθει εδώ ο ανεπαρκής πρόεδρός σας», είπε ο κ. Στίγκας για να προκαλέσει την αντίδραση του κ. Δουδωνή: «Οι ύβρεις του αχυράνθρωπου του καταδικασμένου εγκληματίας Κασιδιάρη στο πρόσωπο μου και στο ΠΑΣΟΚ είναι τέλος τιμής. Σε καλή μεριά τα λεφτά που σας έδωσε η ΝΔ κ. Στίγκα. Είναι αναγκαία η υιοθέτηση της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ».