Λίγο πριν την πανελλαδική πρεμιέρα του EV3 στην έκθεση AUTO ATHINA 2024 ανακοινώθηκαν οι τιμές πώλησης – Το newsauto θα το οδηγήσει τον επόμενο μήνα στη Λισαβόνα, στην Ελλάδα από τα τέλη του έτους.

Το νέο EV3 της Kia αποτελεί τη νέα πρόταση της κορεάτικης εταιρείας στην κατηγορία των compact SUV, βασισμένο στην καινοτόμα σχεδίαση του μεγαλύτερου αδελφού του, του EV9. Υιοθετεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία Opposites United, συνδυάζοντας φουτουριστικά στοιχεία με μυώδη εμφάνιση που σίγουρα μαγνητίζουν το βλέμμα.

Η μακριά κεκλιμένη οροφή και το πίσω παρμπρίζ σε στιλ hatchback προσδίδουν μια δυναμική και τεχνικά εντυπωσιακή εικόνα, ενώ η μπροστινή μάσκα με τα κάθετα φώτα ημέρας (DRL) και το χαρακτηριστικό Tiger Face δημιουργούν έναν επιθετικό και μοντέρνο χαρακτήρα.

Σε επίπεδο διαστάσεων, το EV3 είναι μικρότερο από το EV9, με μήκος 4,3 μέτρα, πλάτος 1,85, ύψος 1,56 μέτρα και μεταξόνιο 2.680 χιλιοστά, το οποίο εξασφαλίζει άνετους χώρους για τους επιβάτες.

Παρά το μικρότερο μέγεθός του, το εσωτερικό του είναι ευρύχωρο και εξαιρετικά εργονομικό, με δύο ενιαίες οθόνες 12,3 και 5,0 ιντσών που εκτείνονται στο κέντρο του ταμπλό.

Αυτές οι οθόνες, σε συνδυασμό με τον καθαρό σχεδιασμό του εσωτερικού, προσδίδουν μια φουτουριστική αίσθηση και διευκολύνουν την καθημερινή χρήση.

Το EV3 αξιοποιεί την προηγμένη πλατφόρμα E-GMP και προσφέρει δύο επιλογές μπαταριών: μια με χωρητικότητα 58,3 kWh με αυτονομία 410 χλμ., και μια μεγαλύτερη με 81,4 kWh που προσφέρει έως 560 χλμ. αυτονομίας (WLTP).

Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων και ροπή 283 Nm, επιτυγχάνοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα  170 χλμ./ώρα.

Η τεχνολογία του EV3 περιλαμβάνει το καινοτόμο σύστημα AI Assistant, που επιτρέπει τον εύκολο έλεγχο των λειτουργιών του αυτοκινήτου χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να απομακρύνει τα χέρια του από το τιμόνι. Η αρχιτεκτονική φόρτισης 400V εξασφαλίζει ταχεία φόρτιση, με το 10-80% να επιτυγχάνεται σε μόλις 31 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή ισχύος έως 128 kW.