Στη δημοσιότητα βίντεο από drone των IDF που απεικονίζει τις τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Το βίντεο δείχνει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να μπαίνει σε ένα κατεστραμμένο κτήριο, όπου φαίνεται ένα άτομο -που σύμφωνα με τις IDF είναι ο Σινουάρ- να κάθεται σε μια καρέκλα. Το σώμα της φιγούρας είναι τοποθετημένο μακριά από το drone, αλλά φαίνεται να κοιτάζει προς το μη επανδρωμένο σκάφος. Το πρόσωπο του ατόμου είναι καλυμμένο και φαίνεται να κάθεται μόνο του.

Ο εκπρόσωπος των IDF δήλωσε ότι ο Σινουάρ είχε πυροβοληθεί στο χέρι του. Το μονταρισμένο βίντεο του drone δείχνει τη φιγούρα να κρατάει, σύμφωνα με τις IDF ένα κομμάτι ξύλο, το οποίο το άτομο εκτοξεύει προς την κατεύθυνση του drone.

Raw footage of Yahya Sinwar’s last moments: pic.twitter.com/GJGDlu7bie
— LTC Nadav Shoshani (@LTC_Shoshani) October 17, 2024ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με νέες λεπτομέρειες που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με τον θάνατο του Σινουάρ, στις 10:00 π.μ. χθες, ένας στρατιώτης του 450ου τάγματος της ταξιαρχίας Bislamach παρατήρησε μια ύποπτη φιγούρα να μπαινοβγαίνει σε ένα κτήριο στη γειτονιά Tel Sultan της Ράφα, όπως αναφέρουν οι Times of Israel. Ενημέρωσε τον διοικητή του τάγματος, ο οποίος διέταξε τις δυνάμεις να ανοίξουν πυρ εναντίον του κτηρίου. Γύρω στις 3:00 μ.μ., ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος είδε τρεις φιγούρες να βγαίνουν από το κτήριο και να προσπαθούν να μετακινηθούν από σπίτι σε σπίτι. Δύο από τις φιγούρες κινήθηκαν μπροστά, ανοίγοντας το δρόμο για την τρίτη. Οι IDF άνοιξαν και πάλι πυρ, τραυματίζοντας τους τρομοκράτες. Οι δύο μπήκαν σε ένα κτήριο και ο τρίτος – που θα αποδεικνυόταν ότι ήταν ο Σινουάρ – μπήκε μόνος του σε ένα ξεχωριστό κτήριο. Τα τανκς των IDF και άλλες δυνάμεις άνοιξαν πυρ και στα δύο κτήρια, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Ο Σινουάρ στη συνέχεια ανέβηκε στον δεύτερο όροφο. Ένα τανκ έριξε άλλο ένα βλήμα στο κτήριο και μια διμοιρία πεζικού ανέβηκε για να το ψάξει. Ο Σινουάρ πέταξε δύο χειροβομβίδες, εκ των οποίων η μία εξερράγη. Οι στρατιώτες αποσύρθηκαν και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε για να ερευνήσει το δωμάτιο. Βρήκε έναν άνδρα με το χέρι του τραυματισμένο και το πρόσωπό του καλυμμένο – τον Σινουάρ – ο οποίος πέταξε ένα ξύλινο ραβδί στο drone.

Αυτή είναι η σορός του Γιαχία Σινουάρ