Το Κογκρέσο των ΗΠΑ σκέφτεται να απαγορεύσει τις μοτοσικλέτες της CFMoto στη χώρα.

Ο επικοινωνιακός «πόλεμος» στις ΗΠΑ όσον αφορά την Κίνα καλά κρατεί, ιδιαίτερα τώρα που βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μιλήσει για απαγόρευση των κινεζικών αυτοκινήτων να πωλούνται στις ΗΠΑ αν δεν κατασκευάζονται εκεί, ενώ και από την άλλη πλευρά έχουν εκφράσει πολλές φορές ανησυχία για θέματα κατασκοπίας.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ακόμα μια πρόταση που έχει στο τραπέζι και αφορά τις μοτοσικλέτες. Το τμήμα Commerce Department Bureau of Industry and Security (BIS) «Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας» παρουσίασε μια έκθεση με τίτλο «Ασφάλεια της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών και Υπηρεσιών: Συνδεδεμένα Οχήματα», η οποία έχει να κάνει με τα συστήματα συνδεσιμότητας των μοτοσικλετών που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Η αναφορά φωτογραφίζει την κινεζική CFMoto (και την Kove) και εκφράζει την ανησυχία της για τα δεδομένα που μπορεί να συλλέξει μια μοτοσικλέτα για τον πολίτη που την οδηγεί μέσω των συστημάτων συνδεσιμότητας. Μάλιστα, το πρόβλημα τονίζεται ιδιαιτέρως κάνοντας λόγο για «απαράδεκτους κινδύνους για την εθνική ασφάλεια και τους πολίτες των ΗΠΑ».

Τα περισσότερα μοντέλα της CFMoto (δίκυκλα και ATV) είναι πλέον εξοπλισμένα με το σύστημα τηλεματική T-Box το οποίο συνδέεται με την εφαρμογή CFMoto Ride. Αυτό που είναι πολύ πιθανό να ισχύσει τελικά είναι τα μοντέλα της κινεζικής μάρκας με αυτό το σύστημα να απαγορευτούν στις ΗΠΑ μέχρι το 2027.

Από την άλλη βέβαια, μπορεί η εταιρεία απλά να προσαρμόσει την γκάμα της για τις ΗΠΑ, να αφαιρέσει το συγκεκριμένο σύστημα και να πωλούνται κανονικά.

Μετά λοιπόν από τις εξαγγελίες των ΗΠΑ για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα, σειρά φαίνεται να παίρνουν και οι μοτοσικλέτες με τους κατασκευαστές να πρέπει να προσαρμοστούν αν θέλουν να μπουν στη μεγάλη αγορά της Αμερικής.