H KTM παρουσίασε την καινούρια οθόνη TFT για τα μελλοντικά της μοντέλα και είναι… τεράστια.

Μετά την αποκάλυψη του πρωτοποριακού της συστήματος αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, η KTM προχώρησε στην αποκάλυψη και της νέας οθόνης TFT V80 και H88 για τα μελλοντικά της μοντέλα.

Η KTM για να έχει το ιδανικό αποτέλεσμα χρησιμοποίησε την τεχνολογία HMI (Human-Machine Interface) για να δημιουργήσει μια υψηλού επιπέδου εμπειρία πληροφόρησης, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Η οθόνη TFT ανάλυσης 1280 x 720 διαθέτει πλέον λειτουργία επαγωγικής οθόνης αφής, με τεχνολογία bonded που διαθέτει επικαλύψεις Anti-Reflex, Anti-Fingerprint και Anti-Glare. Αυτό αυξάνει την ορατότητα από όλες τις γωνίες, ενώ τα 256.000 χρώματα – σε σύγκριση με τα προηγούμενα 65.000 – διατηρούν όλες τις λεπτομέρειες ανεξάρτητα από το φως της ημέρας.

Η οθόνη επιτρέπει εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες, ανεξάρτητα από τον καιρό ή τον εξοπλισμό οδήγησης, με ή χωρίς γάντια οδήγησης. Επιπλέον, διαθέτει ρυθμιζόμενη λειτουργία διαχωρισμού οθόνης με 5 διαθέσιμες επιλογές διάταξης. Αυτό επιτρέπει στους αναβάτες να επιλέξουν μεταξύ λειτουργιών cruise control, πλοήγησης χάρτη, τηλεμετρίας, αγαπημένων ή μουσικής ως βασικής αρχικής οθόνης.

Ο χειρισμός της οθόνης εκτός από την αφή γίνεται και μέσω του νέου joystick 5 κατευθύνσεων που διαθέτει και κρυφό φωτισμό.

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία του συστήματος είναι ότι επιτρέπει στο σύστημα πλοήγησης να λειτουργήσει ακόμα και όταν το smartphone δεν είναι συνδεδεμένο με την οθόνη. Όσο για το σύστημα συνδεσιμότητας, αυτό είναι πανίσχυρο με μονάδα CCU3.0 μνήμης 3 GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 32 GB.

Τόσο η κάθετη οθόνη TFT 8 ιντσών όσο και η οριζόντια των 8,8 ιντσών αναμένεται να τοποθετηθεί σε νέα μοντέλα του 2025 όπως το 1390 Super Adventure και το 1390 Super Duke GT.