Απτόητος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά την απόπειρα επίθεσης της Χεζμπολάχ στην ιδιωτική του κατοικία στην Καισάρεια.

«Τίποτε δεν θα μας αποθαρρύνει. Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη», διεμήνυσε ο Νετανιάχου σε μήνυμα που ανήρτησε στα εβραϊκά και στα αγγλικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες αφότου drone της Χεζμπολάχ -ένα από τα τρία που εκτόξευσε η υποστηριζόμενη από το Ιράν σιιτική ισλαμιστική οργάνωση του Λιβάνου κατά της πόλης του κεντρικού Ισραήλ- έπεσε σε «δομή» όπου βρίσκεται και η κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Φορώντας γυαλιά ηλίου και ένα μαύρο μπλουζάκι ο Νετανιάχου βαδίζει σε ένα ηλιόλουστο πάρκο και λέει στα εβραϊκά: «Ξέρετε, πριν δυο μέρες εξοντώσαμε τον κατά συρροήν δολοφόνο Γιαχία Σινουάρ. Όπως έχω πει, διεξάγουμε έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε προς αυτόν τον στόχο. Και θέλω να πω και κάτι άλλο. Είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για σας, τους πολίτες του Ισραήλ».

Στην αγγλική εκδοχή του μηνύματός του ο Νετανιάχου αποκαλεί τον Σινουάρ «τρομοκρατικό εγκέφαλο, τα τσιράκια του οποίου αποκεφάλισαν τους άνδρες μας, βίασαν τις γυναίκες μας και έκαψαν μωρά ζωντανά. Τον καθαρίσαμε και συνεχίζουμε τη μάχη μας με τους άλλους τρομοκράτες πληρεξούσιους του Ιράν».

-«Θα σας αποθαρρύνει κάτι;», ακούγεται να τον ρωτά μια φωνή.

-«Όχι», απαντά κατηγορηματικά ο Νετανιάχου.

Το γραφείο του Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι στόχος του drone ήταν το σπίτι του πρωθυπουργού, προσθέτοντας ότι ο ίδιος  και η σύζυγός του, Σάρα, δεν βρισκόταν στην κατοικία και ότι δεν υπήρξαν θύματα.