ΚΟΣΜΟΣ Νέο βίντεο του IDF: Η στιγμή που ισραηλινό τανκ σκοτώνει τον ηγέτη της Χαμάς, Σινουάρ Η σορός του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ NEWSROOM IEFIMERIDA.GR 18/10/2024  17:01 Νέο βίντεο που δημοσιοποίησε ο IDF του Ισραήλ δείχνει τη στιγμή της εξουδετέρωσης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Στα πλάνα του βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός, φαίνεται η στιγμή που το τανκ στοχεύει και ανοίγει πυρ κατά του σπιτιού που κρυβόταν ο ηγέτης της Χαμάς στην περιοχή Τελ αλ-Σουλτάν της Ράφα.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΟΣΜΟΣ  18/10/2024  12:49 Πώς το Ισραήλ ταυτοποίησε τον Σινουάρ -Πώς βρισκόταν στα χέρια τους ο φάκελος με τα βιομετρικά του στοιχεία ΚΟΣΜΟΣ  18/10/2024  06:47 Πώς το Ισραήλ σκότωσε τον Σινουάρ, σε τυχαίο έλεγχο -Μπήκε σε χαλάσματα να σωθεί, τον ακολούθησε drone [βίντεο] Μία από τις οβίδες του τανκ σκότωσε τον Σινουάρ, ο οποίος είχε εντοπιστεί νωρίτερα από να κινείται στη γειτονιά με δύο σωματοφύλακες. Νωρίτερα, ο στρατός του Ισραήλ είχε δημοσιοποιήσει το βίντεο από drone που δείχνει τις τελευταίες στιγμές του Σινουάρ.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στο βίντεο ο Σινουάρ εμφανίζεται τραυματισμένος καθώς κάθεται σε ένα ερειπωμένο κτίριο.

Καθισμένος σε μια καρέκλα, με το πρόσωπό του καλυμμένο, φαίνεται να προσπαθεί να πετάξει ένα αντικείμενο στο drone, ίσως ένα κομμάτι ξύλο. Πώς τον έπιασαν

Καθώς αποκαλύπτονται περισσότερες λεπτομέρειες, φαίνεται ότι η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα μιας τυχαίας και όχι μιας στοχευμένης επιχείρησης.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο ηγέτης της Χαμάς, τον οποίο κυνηγούσαν οι μυστικές υπηρεσίες εδώ και έναν χρόνο, σκοτώθηκε αφού βγήκε από το σύστημα υπόγειων σηράγγων της οργάνωσης καθώς προσπαθούσε να διαφύγει σε ασφαλέστερη τοποθεσία.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Είπαν ότι τον βρήκαν στρατιώτες του πεζικού που ερευνούσαν μια περιοχή στην περιοχή Ταλ Ελ Σουλτάν της νότιας Γάζας, όπου πίστευαν ότι βρίσκονταν ανώτερα μέλη της Χαμάς.

Οι στρατιώτες είδαν τρεις ύποπτους μαχητές να κινούνται μεταξύ των κτιρίων και άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σινουάρ διέφυγε σε ένα κατεστραμμένο κτίριο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, βλήματα άρματος μάχης και ένας πύραυλος εκτοξεύθηκαν στο κτίριο.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε ότι σε αυτό το στάδιο αναγνωρίστηκε μόνο ως μαχητής.

Τα στρατεύματα εισήλθαν στο κατεστραμμένο κτίριο και τον βρήκαν με ένα όπλο, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και 40.000 σέκελ (10.731,63 δολάρια).

«Προσπάθησε να διαφύγει αλλά οι δυνάμεις μας τον εξουδετέρωσαν», δήλωσε ο υποναύαρχος Χαγκάρι, εκπρόσωπος των IDF, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε μετά από εξετάσεις DNA και άλλους ελέγχους, όπως οδοντιατρικά αρχεία. Οι IDF δημοσιοποίησαν επίσης εικόνες όπλων που βρέθηκαν στο σπίτι όπου σκοτώθηκε συμπεριλαμβανομένων τριών τουφεκιών και πυρομαχικών. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ χαμάς Χεζμπολάχ ΓΙΑΧΙΑ ΣΙΝΟΥΑΡ Λίβανος ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ