Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ιρανικές επιθέσεις

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις ιρανικές επιθέσεις και να προστατεύσει το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή.

This morning, @VP and I convened our national security team to discuss Iranian plans to launch an imminent missile attack against Israel.
We discussed how the United States is prepared to help Israel defend against these attacks, and protect American personnel in the region.
— President Biden (@POTUS) October 1, 2024

Αμέσως μετά την μαζική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν κατά του Ισραήλ, αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού που ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προσφέρουν «πρόσθετη αμυντική υποστήριξη» στο Ισραήλ μετά την εκτόξευση ιρανικών πυραύλων που στόχευσαν τον σύμμαχο της Ουάσινγκτον. «Οι δυνάμεις μας παραμένουν στη θέση τους για να παράσχουν πρόσθετη αμυντική υποστήριξη και να προστατέψουν τις αμερικανικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή», μετά τη συμμετοχή τους στην “αναχαίτιση των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο το Ιράν εκτόξευσε περισσότερες από 100 πυραύλους προς το Ισραήλ. Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στην κοιλάδα του Ιορδάνη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων πυραύλων ηχούν σε όλο το Ισραήλ.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στον αμερικανικό στρατό να βοηθήσει την άμυνα του Ισραήλ έναντι των ιρανικών επιθέσεων και να καταρρίψει πυραύλους που στοχεύουν το Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις παρακολουθούν την ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ από την αίθουσα εκτάκτων καταστάσεων του Λευκού Οίκου και λαμβάνουν τακτικές ενημερώσεις από την ομάδα εθνικής ασφαλείας τους, προσθέτει ο Λευκός Οίκος.