Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στο Περιστέρι για τις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται προς τιμήν της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Πέραν του Πρωθυπουργού, στις εκδηλώσεις στο Περιστέρι παρευρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λοβέρδος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου και ο τραγουδιστής και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσαλίκης.

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Στη Θεσσαλονίκη σήμερα διεξάγεται η μεγάλη παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η πατρίδα μας σήμερα είναι ισχυρή, με Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες είναι πανέτοιμες να εξασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και να μας κάνουν όλες και όλους να αισθανόμαστε ασφαλείς.

Σε όλες τις άλλες πόλεις της χώρας μας, όπως εδώ στο Περιστέρι, που παρελαύνουν οι μαθητές μας από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο. Είναι η επόμενη γενιά. Αυτή είναι τελικά η ισχύς της, η δύναμη της χώρας. Και χρέος μας είναι να μπορέσουμε σε αυτά τα παιδιά να τους εξασφαλίσουμε τα επαρκή εφόδια έτσι ώστε να μπορούν να ζήσουν μια ζωή καλύτερη από αυτόν των γονιών τους. Αλλά να θυμούνται πάντα ότι η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα το οποίο χρειάζεται διαρκή φροντίδα, χρειάζεται πρωτίστως συμμετοχή, χρειάζεται πολιτισμένο και ευπρεπή διάλογο.

Γιατί μόνο με αυτούς τους τρόπους μπορούμε να μάθουμε σε μια οργανωμένη κοινωνία να συνυπάρχουμε παρά τις διαφορές μας και τελικά να προοδεύουμε και να προχωράμε μπροστά.

Εύχομαι σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες απανταχού της γης, χρόνια πολλά».

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσία του Πρωθυπουργού στην παρέλαση στο Περιστέρι: