Σοβαρό περιστατικό δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στην περιοχή Λιμνοχωρίου στο Αμυνταίο Φλώρινας.

Δεκατέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο λόγω δηλητηρίασης από μονοξείδιου του άνθρακα σε ξενοδοχείο στη Φλώρινα. Σε σοβαρή κατάσταση 48χρονος. Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Συνολικά 14 άτομα παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων ένας 48χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 48χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, όπου διασωληνώθηκε, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου και νοσηλεύεται.  Οι υπόλοιποι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Φλώρινας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα άτομα που βρισκόταν στο ξενοδοχείο μόλις άναψαν τα καλοριφέρ, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, ένιωσαν ξαφνική αδιαθεσία από μια μυρωδιά, που τους προκάλεσε δυσφορία, ναυτία και ζάλη.

Το περιστατικό συνέβη αργά τη νύχτα του Σαββάτου (26/10). Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι αρχικά θεώρησαν πως πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, αλλά άνοιξαν τα παράθυρα και αισθάνθηκαν καλύτερα. Το συμβάν ήταν πιο σοβαρό για τους ενοίκους άλλων δωματίων, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς έσπασαν μια πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους επισκέπτες.

Άμεσα 14 επισκέπτες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής.

Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος οι ηλικίες όλων των ατόμων που νοσηλεύονται είναι άνω των 25 ετών. Από αυτούς 9 διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, οι τέσσερις στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ενώ ένα άτομο διακομίσθηκε διασωληνωμένο στην Κοζάνη.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, αρκετά άτομα που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας έλαβαν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους. Αρκετοί από αυτούς επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για να παραλάβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Άλλα τέσσερα άτομα παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση για προληπτικούς λόγους.

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη για παράβαση του ποινικού κώδικα περί σωματικής βλάβης και σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της διαρροής έχει αναλάβει το Α.Τ Αμυνταίου. Σύμφωνα με τοπικά μέσα η ξενοδοχειακή μονάδα σφραγίστηκε μετά το περιστατικό.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η αιτία της διαρροής φαίνεται πως εντοπίζεται σε δυσλειτουργία του λέβητα θέρμανσης με φυσικό αέριο, που προκάλεσε τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο, όπου σημειώθηκε η διαρροή, είχε εγκαινιαστεί μόλις πριν από ένα μήνα.